6 min read

Aave V3: Ζωντανά στο mainnet σε 6 δίκτυα!

Είναι εδώ! Πείτε "gm" στην πιο ισχυρή έκδοση του πρωτοκόλλου Aave μέχρι σήμερα: V3.
Aave V3: Ζωντανά στο mainnet σε 6 δίκτυα!

GM, Aave V3 👻

Είναι εδώ! Πείτε "gm" στην πιο ισχυρή έκδοση του πρωτοκόλλου Aave μέχρι σήμερα: V3.

Το Aave V3 είναι πλέον σε λειτουργία και βασίζεται στα θεμελιώδη στοιχεία του Aave Protocol (π.χ. aTokens, άμεση ρευστότητα, σταθερό επιτόκιο κ.λπ.) με νέα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά που εκτείνονται από την αυξημένη αποδοτικότητα του κεφαλαίου έως την ενισχυμένη αποκέντρωση.

Βυθιστείτε στην V3 τώρα: https://aave.com

Αυτές οι καινοτόμες τεχνολογίες είναι αποτέλεσμα της συνεχούς αφοσίωσης της κοινότητας Aave στην προώθηση όχι μόνο του οικοσυστήματος Aave, αλλά και ολόκληρου του οικοσυστήματος DeFi στο σύνολό του.

“Το Aave V3 είναι έτοιμο να επιταχύνει την ανάπτυξη του DeFi με την πλήρως ανανεωμένη εμπειρία του χρήστη", δήλωσε ο Sandeep Nailwal, συνιδρυτής του Polygon. "Πρόκειται για ένα τεράστιο ορόσημο για ένα από τα πιο δημοφιλή πρωτόκολλα ρευστότητας στο DeFi και προωθεί την αποστολή μας να φέρουμε το DeFi στα επόμενα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων.”

Πρόκειται για ένα κομβικό ορόσημο για το πρωτόκολλο και την κοινότητα του Aave και αυτή η εορταστική ανάρτηση θα αναφερθεί στα βασικά νέα χαρακτηριστικά, το οικοσύστημα, την επανασχεδιασμένη εφαρμογή, τη διακυβέρνηση και πολλά άλλα. 🎉

Χαρακτηριστικά V3 🚀 🔒

Η κυκλοφορία της V3 καθιστά το πρωτόκολλο Aave ένα από τα πιο προηγμένα, ασφαλή και αποτελεσματικά πρωτόκολλα DeFi σε όλο το οικοσύστημα. Με την εισαγωγή βασικών νέων χαρακτηριστικών, το Aave V3 παρέχει μεγαλύτερη κεφαλαιακή αποδοτικότητα, αυξημένη ασφάλεια και λειτουργικότητα μεταξύ αλυσίδων, ενώ διευκολύνει την αυξημένη αποκέντρωση σε όλο το πρωτόκολλο και σε όλο το οικοσύστημα.

Τα νέα ισχυρά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

Portals (Πύλες) 🌀 - Ένα εξαιρετικά αναμενόμενο χαρακτηριστικό, οι Πύλες προσφέρουν μόνο "εγκεκριμένα" πρωτόκολλα γεφύρωσης, ψηφισμένα από τη διακυβέρνηση του Aave, τα οποία διευκολύνουν τις συναλλαγές μεταξύ των αλυσίδων, επιτρέποντας στα περιουσιακά στοιχεία να ρέουν απρόσκοπτα μεταξύ των αγορών Aave V3 μέσω διαφορετικών δικτύων.

High Effic Mode (Λειτουργία υψηλής απόδοσης) ⬆️ - Γνωστή και ως "E-Mode", οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε υψηλότερη δανειοληπτική ικανότητα εντός της ίδιας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων, επιτρέποντας στους δανειολήπτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις εξασφαλίσεις τους.

Isolation Mode (Λειτουργία απομόνωσης) 🔗 - Τα νεοεισηγμένα περιουσιακά στοιχεία που "απομονώνονται" από τη διακυβέρνηση του Aave μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο ανώτατο όριο χρέους. Στο πλαίσιο της λειτουργίας απομόνωσης, οι χρήστες μπορούν να δανείζονται μόνο περιουσιακά στοιχεία ενός συγκεκριμένου τύπου (π.χ. σταθερά νομίσματα, ETH/wETH) και δεν μπορούν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα άλλα περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση, περιορίζοντας την έκθεση και τους κινδύνους για το πρωτόκολλο από τα πρόσφατα εισηγμένα περιουσιακά στοιχεία.

Αλλά περιμένετε... υπάρχουν κι άλλα!

Ειδικά χαρακτηριστικά L2 🛣: Σχέδια ειδικά για δίκτυα Επιπέδου 2 για τη βελτίωση της εμπειρίας και της αξιοπιστίας των χρηστών. Το δίκτυο Aave Oracle συνεχίζει να τροφοδοτείται από το Chainlink.

Κοινοτική συνεισφορά 🕺: Διευκολύνει και ενθαρρύνει τη χρήση από την κοινότητα μέσω μιας αρθρωτής, καλά οργανωμένης βάσης κώδικα.

Βελτιστοποίηση Gas: Το κόστος gas όλων των λειτουργιών μειώνεται κατά περίπου 20-25% σε όλους τους τομείς!

Βελτιώσεις στη διαχείριση κινδύνων 🔐: Παρέχει πρόσθετη προστασία για το πρωτόκολλο μέσω διαφόρων ανώτατων ορίων κινδύνου και άλλων εργαλείων.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά, διαβάστε την αρχική πρόταση διακυβέρνησης εδώ ή πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι και ασχοληθείτε με το τεχνικό έγγραφο για μια λεπτομερή εξήγηση.

Οικοσύστημα Aave ✨

Με την κοινότητα να δίνει το πράσινο φως για την ανάπτυξη της V3 σε Polygon, Fantom, Avalanche, Arbitrum, Optimism και Harmony, το πρωτόκολλο Aave συνεχίζει να αυξάνει την εξαιρετική εμβέλειά του, επιτρέποντας ακόμη και την ψηφοφορία διακυβέρνησης μεταξύ αλυσίδων!

Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Aave V3 μέσω αμέτρητων νέων ενσωματώσεων πορτοφολιών και σημείων πρόσβασης στις Instadapp, Debank, 1Inch, Paraswap, Zapper, DeFisaver, Zerion και άλλα.

“Το λανσάρισμα του Aave V3 εισήγαγε νέα σημεία πρόσβασης για τους χρήστες του DeFi και είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στην αρχική ομάδα νέων ενοποιήσεων που τίθενται σε λειτουργία σήμερα,” δήλωσε ο Samyak Jain, συνιδρυτής & CTO της Instadapp. “Το Aave είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρωτόκολλα που υποστηρίζουν το οικοσύστημα DeFi και έχει εξελιχθεί στο κορυφαίο πρωτόκολλο στην Instadapp με βάση το TVL.”

Σημείωση: Η ανάπτυξη του Ethereum Mainnet θα καθοριστεί από την κοινότητα με βάση την ωριμότητα των αγορών που αναπτύσσονται σήμερα. Περισσότερα σχετικά με αυτό σύντομα!

Επανασχεδιασμένη εφαρμογή Aave 🤖

Μαζί με το λανσάρισμα της V3, υπάρχει επίσης μια πλήρως ανασχεδιασμένη και ανανεωμένη εφαρμογή Aave που αναπτύσσεται στο IPFS, όπου οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απλοποιημένες ροές συναλλαγών, να απολαμβάνουν ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και να αποκτούν βελτιωμένη ορατότητα στις συμμετοχές τους μέσω του ανανεωμένου ταμπλό του Aave: https://app.aave.com

Τι να περιμένετε από τη συμβατή εφαρμογή V3:

  • 📊 Ένα βελτιωμένο ταμπλό, ώστε να παρακολουθείτε εύκολα τις συναλλαγές σας.
  • 👀 Απλοποιημένες ροές συναλλαγών, ώστε να υπάρχουν λιγότερα βήματα για τη διενέργεια συναλλαγών.
  • 📱 Βελτιωμένη εμπειρία για κινητά με νέες διατάξεις σελίδων.
  • ↔️ Νέα και εύχρηστα μοτίβα πλοήγησης.
  • ⚡️ Βελτιωμένες ταχύτητες φόρτωσης εφαρμογών.
  • 🧮 Νέες βιβλιοθήκες και μοτίβα ενσωμάτωσης για τους προγραμματιστές ώστε να μπορούν εύκολα να ξεκινήσουν τη διακλάδωση και τη δημιουργία πάνω στη διεπαφή Aave.
  • ✨ Φρέσκα χρώματα, σύστημα τυπογραφίας και στοιχεία για να γίνουν τα οπτικά μοτίβα πιο πειθαρχημένα και συνεπή.
Redesigned Aave App
Επανασχεδιασμένη εφαρμογή Aave

Έχετε σχόλια σχετικά με το σχεδιασμό και την εφαρμογή; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο https://discord.gg/aave με το #feedback αν έχετε ιδέες να μοιραστείτε.

Σημείωση: Η προηγούμενη έκδοση της εφαρμογής εξακολουθεί να είναι προσβάσιμη μέσω https://classic.aave.com

Έλεγχοι 🔍

Ο κώδικας του Aave V3 - που είναι δημόσιος και διαθέσιμος στο GitHub εδώ - ελέγχθηκε από κορυφαίες εταιρείες ασφαλείας σε δύο φάσεις για να διασφαλιστεί ότι τυχόν ευπάθειες που ανακαλύφθηκαν επιλύθηκαν αμέσως και ότι οι κίνδυνοι μετριάστηκαν. Ο κώδικας V3 του Aave έχει ελεγχθεί από τις Sigma Prime, Trail of Bits, Open Zeppelin, ABDK και PeckShield, εκτός από την επίσημη επαλήθευση από την Certora. Οι εκθέσεις μπορούν να βρεθούν εδώ.

Από την κυκλοφορία του δικτύου δοκιμών δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά ευρήματα.

Άδεια χρήσης κώδικα

Επειδή το Aave Governance είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του οικοσυστήματος Aave, ήταν στα χέρια της κοινότητας να αποφασίσει το σύστημα αδειοδότησης πνευματικών δικαιωμάτων που θα εφαρμοζόταν στον κώδικα V3. Η κοινότητα ψήφισε μέσω Snapshot να κυκλοφορήσει ο κώδικας με την επιχειρηματική άδεια χρήσης.

Και τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό...

Συμμετέχετε 🤝

👻 Διακυβέρνηση Aave! Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει και να συμβάλει στο μέλλον του πρωτοκόλλου με το φόρουμ διακυβέρνησης του Aave εδώ και ψηφίζοντας για τις προτάσεις που έρχονται εδώ. Η διακυβέρνηση του Aave υποστηρίζει περαιτέρω την ανάθεση ψήφου και την υποβολή προτάσεων και έχει διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα που συμμετέχουν στην κοινότητα. Μπορείτε επίσης να βρείτε την πρόταση για την υλοποίηση του V3 που ψηφίστηκε υπέρ από τη διακυβέρνηση του Aave εδώ.

🙏 Χρειάζεστε χρηματοδότηση? Ελέγξτε το Aave Grants DAO για χρηματοδότηση του επόμενου έργου σας εδώ.

📝 Έτοιμοι να διαβάσετε;? Για μια βαθιά τεχνική κατάδυση στη V3, ελέγξτε την τεκμηρίωση ή ανατρέξτε στο τεχνικό έγγραφο.

🔨 Έτοιμοι να χτίσετε? For all builders, teams, and developers ready to build on the Aave protocol, you can access the protocol and periphery code on GitHub here.

🚀 Ξεκινήστε ένα δίκτυο. Το Aave είναι αγνωστικιστικό μεταξύ αλυσίδων και για τις ομάδες που επιθυμούν να αναπτύξουν ένα Aave instance σε ένα νέο δίκτυο, μπορείτε να μάθετε τη διαδικασία εδώ.

"Το Aave V3 είναι το αποτέλεσμα συνεχών επαναλήψεων που προκύπτουν από τη συμμετοχή της κοινότητας και την ανάπτυξη του οικοσυστήματος," δήλωσε ο Stani Kulechov, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aave Companies. “Η V3 φέρνει νέα και υπάρχοντα μέλη της κοινότητας Aave για να συμμετάσχουν στο Aave DAO, το οποίο θα συνεχίσει να διαμορφώνει το μέλλον του DeFi."

Εικονογράφηση κεφαλίδας από τον Noah Farrar

👻👻👻


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): Aave V3: Live on mainnet across 6 networks!

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: aave.mirror.xyz

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 16 Μαρτίου 2022