19 min read

Ανασκόπηση του Celo Connect - Μια γιορτή για την εφευρετικότητα, τη δύναμη και την ανάπτυξη της κοινότητας Celo

Την περασμένη εβδομάδα, η κοινότητα του Celo συγκεντρώθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στο ιστορικό La Llotja de Mar, για το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο Celo Connect. Αυτή η εκδήλωση προετοιμαζόταν πάνω από δύο χρόνια
Ανασκόπηση του Celo Connect - Μια γιορτή για την εφευρετικότητα, τη δύναμη και την ανάπτυξη της κοινότητας Celo

Την περασμένη εβδομάδα, η κοινότητα του Celo συγκεντρώθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στο ιστορικό La Llotja de Mar, για το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο Celo Connect. Αυτή η εκδήλωση προετοιμαζόταν πάνω από δύο χρόνια και η απίστευτη προσέλευση αποτελεί απόδειξη της κοινής πίστης στη δύναμη της τεχνολογίας Web3 να μεταμορφώσει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τις κοινότητες και τον πλανήτη.

Πάνω από 800 μέλη της κοινότητας συμμετείχαν από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Λατινική Αμερική για να γιορτάσουν το Celo και να συναντηθούν και να συναναστραφούν μεταξύ τους και με τους πιο αξιοσέβαστους και περιζήτητους κατασκευαστές, ιδρυτές, ηγέτες του κλάδου και επενδυτές της κρυπτογράφησης. Το 87% των συμμετεχόντων που ερωτήθηκαν μετά την εκδήλωση βαθμολόγησαν το Celo Connect με 9+ σε κλίμακα 1-10.

Η διήμερη εκδήλωση περιελάμβανε σχεδόν 100 συνεδρίες, περισσότερους από 150 ομιλητές και περιελάμβανε συζητήσεις σε πάνελ, τυπικές συζητήσεις, εργαστήρια, μια καθηλωτική εμπειρία NFT που δεν θα ξεχαστεί σύντομα και πολλά, πολλά άλλα.

NFTs με Σκοπό

Οι Kimberly Dara και Mashiat Mutmainnah του Ιδρύματος Celo ανέπτυξαν το στρατηγικό όραμα για την οικοδόμηση του οικοσυστήματος Celo NFT. Δημιούργησαν την αίθουσα εμπειριών NFT στο Celo Connect για να φιλοξενήσουν τρεις εμπειρίες που επικεντρώνονται στην ευημερία των δημιουργών, το κλίμα και την κοινότητα. Μαζί, με την Keyko Labs και την καλλιτεχνική κολεκτίβα Phatazonia, δημιούργησαν μια καθηλωτική έκθεση με μηδενικά απόβλητα που ονομάζεται Natural Synthesis. Οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν σε έναν άλλο κόσμο καθώς περιηγήθηκαν σε φυσικά υλικά από τα δάση της Βαρκελώνης και σε καθηλωτικές προβολές του κόσμου μας. Η Keyko Labs διοργάνωσε επίσης μια καταπληκτική γκαλερί έργων τέχνης που κόπηκαν στην αγορά Alities με 20+ Λατίνους καλλιτέχνες και μια εμπειρία επαυξημένης/εικονικής πραγματικότητας.

Οικοδόμοι του NFT από την Deutsche Telekom, την African Digital Art, την Tatum, την Mintdropz, την CeloPunks και άλλους οργανισμούς παρουσίασαν στο NFT Creators Lounge και διευκόλυναν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με την κοινότητα. Η ομάδα του NFT, μαζί με τις cLabs, Valora, Climate Collective και Fly Wallet, ανέπτυξε επίσης ένα μαζικό πιλοτικό πρόγραμμα POAP για όλους τους επισκέπτες του συνεδρίου. Οι παρευρισκόμενοι έκοψαν NFTs POAP με βάση το Celo-native σαρώνοντας κωδικούς QR με τα smartphones τους και είχαν πρόσβαση σε διασκεδαστικά δώρα και άλλα.

Παρακολουθήστε: NFTs με σκοπό

Τέλος, ο Mashiat συντόνισε το πάνελ NFTs με σκοπό με τη Sophia Li από την Steward, τον Andre Vanyi-Robin από την Plastiks, την Janice Taylor από το EQ Exchange και την Dana Gibber από την Flow Carbon. Η Sophia Li και η Dana Gibber μίλησαν για το πώς να δοθούν κίνητρα στα άτομα να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής. Ο Andre προσέφερε νέες λύσεις για την αναγέννηση του κλίματος μέσω της αντιστάθμισης των πλαστικών, και η Janice προσέφερε ειλικρινείς πληροφορίες από τη μουσική βιομηχανία. Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Plastiks εντάχθηκε στην Climate Collective για να φέρει ένα νέο είδος αναγεννητικού συμβολαιοποιημένου περιουσιακού στοιχείου - τις Εγγυήσεις Ανακύκλωσης Πλαστικών - στο Celo μέσω μιας γέφυρας.

Ανακοινώσεις

Στο συνέδριο έγιναν αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις, μεταξύ των οποίων:

  • Το Toucan, πάροχος υποδομών και συνεργάτης της Climate Collective, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αναπτύξει το Celo.
  • Το Ίδρυμα Celo εγκαινίασε την εκστρατεία Connect the World, μια εκστρατεία 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας ράμπας εισόδου και εξόδου Celo σε όλο τον κόσμο, και εισήγαγε το FiatConnect, ένα ανοιχτό πρότυπο API.
  • Το PrimeDAO συνεργάστηκε με την κοινότητα Celo για την επιτάχυνση της δημιουργίας DAOs στο σημείο επαφής της τεχνολογίας Web3 και της μεταρρύθμισης του κλίματος. Το PrimeDAO θα εντάξει νέα DAOs στο Celo και θα παρέχει υποστήριξη στο έργο.
  • Ο συνιδρυτής του Celo Marek Olszewski ανακοίνωσε την άφιξη του Plumo Protocol, του υπερελαφρού πρωτοκόλλου πελάτη του Celo που είναι 1,7 εκατομμύρια φορές ελαφρύτερο από το Ethereum.
  • Το Wormhole, ένα πρωτόκολλο διαλειτουργικότητας, και το LayerZero, ένα πρωτόκολλο διαλειτουργικότητας omnichain, ανακοίνωσαν αμφότερα την ενσωμάτωσή τους στο Celo.
  • Η διαχείριση του CELO μπορεί πλέον να γίνει στο Ledger Live - δείτε πώς.

Αν δεν μπορέσατε να παρευρεθείτε αυτοπροσώπως στο Celo Connect, καθίστε αναπαυτικά και ασχοληθείτε με αυτό το καταπληκτικό συγκεντρωτικό πρόγραμμα με τα σημαντικότερα σημεία για να εμπνευστείτε και να νιώσετε τον αντίκτυπο που είχε αυτή η εκδήλωση τόσο στους επισκέπτες όσο και στους ομιλητές.

Θέματα πρώτης ημέρας: Σταθερά νομίσματα, κοινοτικά νομίσματα και άλλα

Εναρκτήρια ομιλία: Ένα όραμα ευημερίας για όλους

Sep Kamvar, Rene Reinsberg και Marek Olszewski, συνιδρυτές toy Celo

Ο Sep ανέβηκε πρώτα στη σκηνή για να συζητήσει τις τρεις εγγενείς πηγές πλούτου που το σημερινό χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν αναγνωρίζει -δηλαδή, το μοναδικό ταλέντο των ανθρώπων, τη δύναμη των κοινοτήτων και την υγεία και τη βιοποικιλότητα των παγκόσμιων οικοσυστημάτων- και πρότεινε μια οικονομική λύση για καθέναν από αυτούς τους τομείς. Συνέχισε εξηγώντας πώς το Celo μπορεί να οδηγήσει σε έναν κόσμο χωρίς οικονομικές αποκλεισμούς μέσω του καθολικού βασικού εισοδήματος, των νομισμάτων που υποστηρίζονται από τη φύση και της δημιουργίας νέου χρήματος χωρίς νέο χρέος. Η αρχική αποστολή του Celo ήταν να δημιουργήσει τα τεχνικά primitives που θα επέτρεπαν μια μέρα αυτά τα χαρακτηριστικά, και όπως διατύπωσε ο Sep, αυτό παραμένει το όραμα και σήμερα.

Στη συνέχεια, ο Marek μίλησε για τους λόγους για τους οποίους η πλατφόρμα Celo είναι η καλύτερη τεχνική λύση για να φέρει την κοινότητα κοντά και να εκτελέσει τη φιλόδοξη αποστολή της. Σημείωσε ότι η πλατφόρμα Celo έχει πάνω από 12 εκατομμύρια μπλοκ και έχει επεξεργαστεί περισσότερες από 110 εκατομμύρια συναλλαγές και ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπήρξαν καθόλου διακοπές λειτουργίας παρά τις πολλαπλές αναβαθμίσεις και τα ακραία φορτία συναλλαγών. Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα και απόδειξη της βασικής μηχανικής του Celo. Στη συνέχεια μοιράστηκε τις τρεις ιδιότητες που κάνουν μια μεγάλη πλατφόρμα: αποκέντρωση, απλή διεπαφή χρήστη και επεκτασιμότητα. Ο Marek παρείχε επίσης μια υψηλού επιπέδου επισκόπηση των εργασιών που πραγματοποιούνται - ειδικότερα, την άφιξη του εξαιρετικά ελαφρού πρωτοκόλλου πελάτη του Celo, Plumo - για να επιτευχθούν μια μέρα και τα τρία.

Κλείνοντας, ο Rene είπε ότι έχουν γίνει 52 προτάσεις διακυβέρνησης για τη βελτίωση και τη διαμόρφωση της πλατφόρμας από την έναρξη λειτουργίας του Celo. Επιπλέον, πάνω από 100 έργα στο οικοσύστημα έχουν χρηματοδοτηθεί μόνο τον τελευταίο χρόνο - μια απόδειξη της ανάπτυξης της κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα, το πρωτόκολλο έχει αντισταθμίσει πάνω από 3.000 τόνους άνθρακα μέσω των ανταμοιβών μπλοκ. Υπάρχουν επίσης 83.000 τόνοι αντιστάθμισης άνθρακα που έχουν καταγραφεί σε token στο Αποθεματικό Celo, ένα βήμα προς την κατεύθυνση των νομισμάτων που υποστηρίζονται από τη φύση. Τέλος, ο Rene γιόρτασε τις συνεισφορές της ευρύτερης κοινότητας του Celo που επιτρέπουν την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων και stablecoins στον πραγματικό κόσμο.

Παρακολουθήστε: Ένα όραμα ευημερίας για όλους

Συνδέστε τον κόσμο: Πρόσβαση

Will Le, Ίδρυμα Celo, Silas Boyd-Wickizer, Valora

Ο Will Le ηγείται της ομάδας που επικεντρώνεται στη στρατηγική, την έρευνα και την καινοτομία στο Ίδρυμα Celo. Σε αυτή τη συνεδρία, ο Will παρουσίασε το Connect the World και το Fiat Connect, ένα ζευγάρι πρωτοβουλιών για την επίλυση ενός από τα πιο σημαντικά σημεία που προκαλούν πόνο στο οικοσύστημα Celo: τις ράμπες εισόδου και εξόδου. Ο μέσος χρήστης αντιμετωπίζει διάφορα εμπόδια που καθιστούν δύσκολη ή δαπανηρή την απόκτηση ή τη μετατροπή περιουσιακών στοιχείων Celo - ιδίως σταθερών νομισμάτων Celo. Περισσότερες ράμπες εισόδου και εξόδου (on-and-off) σε όλο τον κόσμο θα βοηθούσαν τους χρήστες να ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια.

Επί του παρόντος, ράμπες on-and-off του Celo υπάρχουν σε 23 χώρες, αλλά ο Will και η ομάδα του εργάζονται για να αυξήσουν αυτόν τον αριθμό. Μέσω της πρωτοβουλίας Connect the World, το Ίδρυμα Celo δεσμεύει κίνητρα ύψους έως και 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε προγραμματιστές πορτοφολιών και παρόχους πληρωμών για να προωθήσει την ανάπτυξη ράμπας on-and-off υψηλής ποιότητας σε 100 χώρες εντός του επόμενου έτους. Ταυτόχρονα, το Fiat Connect, μια προδιαγραφή API ανοιχτού κώδικα για τους παρόχους πληρωμών, θα κάνει τις ενσωματώσεις πιο κλιμακούμενες και πιο εύκολες από ποτέ. Περισσότερες ράμπες on-and-off σε όλο τον κόσμο θα διευκολύνουν τον καθένα να έχει πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία του Celo με χαμηλού κόστους, γρήγορους και αξιόπιστους τρόπους, επιτρέποντας στους ανθρώπους να στέλνουν χρήματα πέρα από τα σύνορα γνωρίζοντας ότι οι παραλήπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα τα κεφάλαια. Στην περίπτωση των ΜΚΟ που βασίζονται στο blockchain, οι πρόσθετες ράμπες σημαίνουν τη δυνατότητα πιο αποτελεσματικής και γρήγορης διανομής βοήθειας.

Η επίλυση των ράμπας εισόδου και εξόδου φέρνει το Ίδρυμα Celo ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου του για οικονομική ευημερία για όλους. Η εκστρατεία ξεκινά με την προσφορά 50 χιλιάδων δολαρίων στον πρώτο πάροχο πληρωμών σε κάθε χώρα που θα ενσωματώσει το FiatConnect και θα επιδείξει μια ράμπα on-and-off που πληροί τον πήχη της ποιότητας. Το Ίδρυμα θα επιδοτήσει επίσης τα τέλη on-ramp έως και $100K για όλους τους παρόχους, καθιστώντας πιο προσιτή την πρόσβαση των χρηστών στα περιουσιακά στοιχεία του Celo.

Παρακολουθήστε: Connect the World  Ράμπες Εισόδου και Πρόσβαση

ReFi σε Δράση

John Ellison, Toucan, ReFi DAO- Phil Fogel, FlowCarbon- John X, Toucan, Astral Protocol- Nirvaan Ranganathan, Climate Collective- Birju Shah, Loam- με συντονιστή τον Craig Wilson, Climate Collective

Αυτή η συζήτηση έφερε σε επαφή μερικά από τα μεγαλύτερα έργα που εργάζονται στη διασταύρωση της αναγεννητικής χρηματοδότησης και του Web3. Με συντονιστή τον Craig Wilson, επικεφαλής της Climate Collective, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο γιατί το ReFi είναι σημαντικό για το Web3, σε μερικά από τα συγκεκριμένα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και στο πώς θα εξελιχθεί ο κλάδος τα επόμενα 5-10 χρόνια.

Όπως εξήγησε ο Phil Fogel της FlowCarbon, οι πιστώσεις άνθρακα και οι γεωργικές πιστώσεις είναι μερικές από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης για το Web3 και την τεχνολογία blockchain, επειδή η τεχνολογία blockchain προσφέρει ένα βαθύτερο επίπεδο διαφάνειας σχετικά με το από πού προέρχονται οι πιστώσεις, πού πηγαίνουν και ποιος τις χρησιμοποιεί. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στο πάνελ μοιράστηκαν βέλτιστες πρακτικές για τη χορήγηση βραβείων και κινήτρων σε κοινότητες που αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή. Τέλος, το πάνελ συζήτησε τρόπους για να ξεπεραστεί ένα από τα πιο πιεστικά εμπόδια - η απόκτηση υψηλής ποιότητας, επαληθεύσιμων περιουσιακών στοιχείων άνθρακα που μπορούν να αγοράσουν τόσο οι ιδιώτες όσο και οι εταιρείες - και μοιράστηκε ευκαιρίες για να συσπειρωθούν περισσότεροι άνθρωποι γύρω από τη χρήση της τεχνολογίας Web3 για την επίλυση των προβλημάτων της κλιματικής κρίσης.

Παρακολουθήστε: ReFi σε Δράση

Τι ακολουθεί στα κοινοτικά νομίσματα

Ashley Brooke Taylor, ReSource FInance- Fennie Wang, Humanity Cash- με συντονιστή τον Amos Mieri, Node Capital

Τα κοινοτικά νομίσματα δεν είναι καινούργια, αλλά βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος χάρη στην προσοχή που λαμβάνουν πλέον τα κρυπτονομίσματα. Σε αυτή τη συνεδρία, η Fennie Wang της Humanity Cash, μιας πλατφόρμας που επιτρέπει στις κοινότητες να σχεδιάζουν τα δικά τους νομίσματα, μιλάει με την Ashley Brooke, συνιδρύτρια της ReSource, μιας εναλλακτικής τραπεζικής Web3 για κοινότητες, για τα διάφορα μοντέλα κοινοτικών νομισμάτων, πού πηγαίνουν και τι νέο υπάρχει.

Τα νομίσματα που έχουν σχεδιαστεί μέσω του Humanity Cash υποστηρίζονται από τα αποθέματα δολαρίων ΗΠΑ σε τοπικές τράπεζες και χρησιμοποιούνται μόνο σε τοπικά δίκτυα πληρωμών. Οι μικρές επιχειρήσεις και οι οργανισμοί σε αυτά τα δίκτυα μπορούν στη συνέχεια να εξαργυρώσουν το κοινοτικό νόμισμα με δολάρια ΗΠΑ. Το Humanity Cash εκδίδει επίσης ομόλογα του Παγκόσμιου Βασικού Εισοδήματος (UBI).

Η ReSource Finance βασίζεται σε ένα σύστημα που ονομάζεται αμοιβαία πίστωση, το οποίο δεν απαιτεί νόμισμα για να ξεκινήσει. Αντίθετα, όλοι ξεκινούν από το μηδέν στο νόμισμα της αμοιβαίας πίστωσης. Όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να προσφέρουν τις δεξιότητες και τις υπηρεσίες τους ο ένας στον άλλο, το νόμισμα δημιουργείται. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι Wang και Taylor ήταν τα οφέλη της δημιουργίας κοινοτικών νομισμάτων στο blockchain - συγκεκριμένα το Celo, ορισμένες από τις μικρές επιχειρήσεις που ήδη υιοθετούν κοινοτικά νομίσματα και οι καλύτερες περιπτώσεις χρήσης για να γίνουν τα κοινοτικά νομίσματα που βασίζονται στο blockchain mainstream.

Παρακολουθήστε: Τι είναι το επόμενο στα κοινοτικά νομίσματα

Celo: Ευθυγραμμισμένο με την αποστολή Blockchain

Alberto Martin, cLabs

Ο Alberto Martin, επικεφαλής της διαχείρισης προϊόντων και επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού της cLabs, μίλησε για το ρόλο της cLabs στο οικοσύστημα Celo, για το πώς η ομάδα κατανέμει τους πόρους μηχανικής στο Celo blockchain, σε έργα πληρωμών και DeFi, ακόμη και σε πολλά υποσχόμενα πειραματικά έργα που αποκάλεσε "μακροπρόθεσμα στοιχήματα".

Ο Alberto συζήτησε το δεύτερο hardfork του Celo blockchain, το Espresso, το οποίο καθιστά το δίκτυο πλήρως συμβατό με τις τελευταίες αναβαθμίσεις του δικτύου Ethereum. Οι αλλαγές που έγιναν στο πρωτόκολλο ως αποτέλεσμα του Espresso είναι εξαιρετικές για τους προγραμματιστές dapp που επιθυμούν να μεταφέρουν ή να αναπτύξουν τα συμβόλαιά τους στο Celo. Ο Alberto μίλησε επίσης για το Plumo, το εξαιρετικά ελαφρύ πρωτόκολλο πελάτη του δικτύου Celo. Και στο μέτωπο των πληρωμών, όπου η ομάδα μηχανικών αφιερώνει περίπου το 20% του χρόνου της, συζήτησε τις πρόσφατες τεχνικές εκδόσεις που διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τους χρήστες να διαχειρίζονται, να αποθηκεύουν και να ξοδεύουν τα περιουσιακά στοιχεία τους στο Celo.

Παρακολουθήστε: Celo: Ευθυγραμμισμένο με την αποστολή Blockchain

Βρείτε όλα τα βίντεο από την πρώτη ημέρα του Celo Connect, συμπεριλαμβανομένου του βίντεο ανακεφαλαίωσης της πρώτης ημέρας, στο κανάλι του Celo στο YouTube.

Θέματα δεύτερης ημέρας: Web3, κοινοτικά νομίσματα και πολλά άλλα

Συνάντηση με το Kickstarter

Camille Canon, GovLab- Carl Chen, Kickstarter- με συντονιστή τον Amit Chu, Celo Foundation

Καθώς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως στο συνέδριο, οι Carl Chen και Camille Canon του Kickstarter μίλησαν εικονικά με τον Amit Chu του Celo Foundation για την απόφαση του Kickstarter να βασιστεί στο Celo και να γίνει διαλειτουργικό, τι σημαίνει αυτό για το οικοσύστημα και πώς μπορούν να συμμετάσχουν οι άνθρωποι της κοινότητας.

Ο Carl εξήγησε πώς το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο του Celo θα μπορούσε να αυξήσει τον αντίκτυπο της αποστολής του Kickstarter να φέρει στη ζωή δημιουργικά έργα, καταργώντας τους φύλακες και, με τη σειρά του, δίνοντας στους δημιουργούς την ευκαιρία να συνεργαστούν απευθείας με τους υποστηρικτές τους. Η Camille μοιράστηκε τις σκέψεις της σχετικά με τη διατήρηση της αποστολής και τις αξίες του Kickstarter στο πλαίσιο της οικοδόμησης του Celo. Η εταιρική διακυβέρνηση, σημείωσε, γίνεται ακόμη πιο δύσκολη στο πλαίσιο ενός αποκεντρωμένου οικοσυστήματος. Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις που υποστηρίζουν το προσωπικό συμφέρον και που εξισορροπούν τη συνολική αποστολή και τους στόχους του πρωτοκόλλου και τον ευρύτερο δημόσιο σκοπό του; Αυτή είναι μια βασική προβληματική για το Kickstarter, γι' αυτό και πιστεύει ακράδαντα στο GovLab, μια πρωτοβουλία της οποίας ηγείται πλέον για να βοηθήσει τους ανθρώπους να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις και να επιλύουν δημόσια προβλήματα.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, ο Carl και η Camille επανέλαβαν τον ενθουσιασμό τους για την ανάπτυξη του Celo και την ευθυγράμμιση με την κοινότητα του Celo για την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την προώθηση της συμμετοχικότητας.

Παρακολουθήστε: Συνάντηση με το Kickstarter

Τι ακολουθεί στο Web 3

Morgan Beller, NFX- Zaki Manian, Sommelier Protocol, Iqlusion- Julien Bouteloup, StakeDAO- Leighton Cusack, PoolTogether- με συντονιστή τον Rene Reinsberg, Celo Foundation

Αυτό το πάνελ, το οποίο συντόνισε ο συνιδρυτής του Celo Rene Reinsberg, προσέφερε ένα μείγμα απόψεων από ιδρυτές, κατασκευαστές και επενδυτές που εργάζονται στο Web3. Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις αγαπημένες τους εφαρμογές (ο Morgan Beller της NFX ανέφερε το impactMarket) και τις καλύτερες συμβουλές για προγραμματιστές που χτίζουν στο Celo.

Όπως το βλέπει ο Leighton Cusack του PoolTogether, οι κατασκευαστές έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν εργαλεία που θα αξιοποιήσουν μια ευρύτερη τάση του Web3 - μια τάση γύρω από τη συνεργατική ιδιοκτησία και επένδυση, όπου οι άνθρωποι σχηματίζουν ομάδες για να αγοράσουν NFTs. Όσον αφορά το μέλλον του Web3, η Morgan μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της για έναν κόσμο πολλαπλών αλυσίδων, και ο Zaki Manian των Sommelier Protocol και Iqlusion μίλησε για το πλεονέκτημα του Celo να εξυπηρετεί μια ξεχωριστή κοινότητα χρηστών και συνεργατών που είναι εναρμονισμένοι με την αποστολή τους.

Παρακολουθήστε: Τι ακολουθεί στο Web 3

Ενεργοποίηση τοπικών εμπορικών κοινοτήτων

Michael Keating, Founder in Residence, Celo, Gabriela Chang, EthicHub, Charles Nichols, Nuzo, με συντονιστή τον James Downer, Celo Foundation.

Σε αυτή τη συνεδρία, οι συμμετέχοντες στο πάνελ συζήτησαν πώς οι κοινότητες δεν πρέπει απλώς να συμμετέχουν στις αγορές, αλλά και να επωφελούνται από αυτές.

Ο Michael Keating, Founder in Residence στο Celo, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την αγορά Uber. Η Uber, σημείωσε, δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για τους οδηγούς της και όσους έχουν υποστηρικτικούς ρόλους, όπως οι τεχνικοί σκούτερ. Ωστόσο, ο Charles Nichols, ιδρυτής της Nuzo, επεσήμανε ότι η δομή εξουσίας της Uber είναι συγκεντρωτική. Στο παρελθόν, οι οδηγοί έπρεπε να διαμαρτυρηθούν για να επιβάλουν αλλαγές όταν πίστευαν ότι η εταιρεία αγνοούσε τα παράπονά τους.

Ο Michael συζήτησε το όραμά του για μια αποκεντρωμένη, βασισμένη στο blockchain αγορά που δίνει στους κατόχους token λόγο στη διακυβέρνηση και μερίδιο ιδιοκτησίας, καθώς και ευκαιρίες για κέρδη. Αυτός ο τύπος αγοράς θα ήταν πιο δίκαιος από την παραδοσιακή μορφή, καθώς θα επέτρεπε στους συμμετέχοντες να διατηρούν μεγαλύτερο μέρος της αξίας που δημιουργούν.

Για την Gabriela Chang, συνιδρύτρια του πρωτοκόλλου DeFi EthicHub, το blockchain αντιπροσωπεύει την κοινότητα. 'Το σύνολο είναι πιο ισχυρό από τα επιμέρους μέρη' είναι μια αρχή που εφαρμόζει η EthicHub για την υποστήριξη των μικροκαλλιεργητών στη Λατινική Αμερική, οι οποίοι αγωνίζονται να εξασφαλίσουν δάνεια.

Παρακολουθήστε: Ενεργοποίηση τοπικών εμπορικών κοινοτήτων

Χρηματοοικονομική ένταξη για κοινωνικό αντίκτυπο

Kenneth Kou, Mercy Corps- Elisa Molena, Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα- Christine Violago, Grameen- συντονιστής: Will Le, Celo Foundation

Η αποστολή του Celo είναι να δημιουργήσει ευημερία για όλους, και οι συμμετέχοντες σε αυτή τη συνεδρία μοιράστηκαν πώς οι οργανισμοί που εκπροσωπούν αξιοποιούν τα stablecoins και την τεχνολογία blockchain για να θέσουν αυτή την αποστολή σε εφαρμογή.

Ο Kenneth Kou περιέγραψε τέσσερα πιλοτικά προγράμματα που διεξήγαγε η Mercy Corps Ventures, ο επενδυτικός βραχίονας της Mercy Corps, τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες: στην Κένυα, διασυνοριακές πληρωμές για ψηφιακούς εργαζόμενους με τη χρήση δολαρίων Celo (cUSD) και μια έξυπνη σύμβαση ασφάλισης καιρού για αγρότες- στη Ρουάντα, κίνητρα αποταμίευσης DeFi για ανεπίσημους εμπόρους- και στην Κολομβία, ένα αντιστάθμισμα κατά του υπερπληθωρισμού για τους μετανάστες από τη Βενεζουέλα. Η Mercy Corps έχει στα σκαριά δύο ακόμη πιλοτικά προγράμματα DeFi, ένα προϊόν δανεισμού στην Κένυα σε συνεργασία με την Moola Market και ένα προϊόν αποταμίευσης που κλασματοποιεί κρατικά ομόλογα στο Καμερούν.

Η Christine Violago εξήγησε πώς το Ίδρυμα Grameen συνεργάστηκε με το Celo και την Συμμαχία για την Ευημερία (Alliance for Prosperity) κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας για να παραδώσει κεφάλαια ανακούφισης με τη μορφή cUSD σε 3.500 γυναίκες μικροεπιχειρηματίες στη Μετρό Μανίλα και το Σεμπού. Οι αποδέκτες ξόδεψαν τα cUSD σε είδη διατροφής, σετ υγιεινής και φάρμακα.

Η Elisa Molena παρουσίασε ένα πρόγραμμα με την ονομασία Empact, το οποίο διευθύνεται από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των ευάλωτων πληθυσμών και των προσληπτών που αναζητούν ταλέντα. Μιλώντας με εταιρείες και πλατφόρμες ελεύθερων επαγγελματιών όπως το Upwork, η Elisa και οι συνάδελφοί της εντοπίζουν τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς εργασίας και στη συνέχεια σχεδιάζουν προσαρμοσμένα προγράμματα κατάρτισης για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Ωστόσο, πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν διαθέτουν ή δεν έχουν τραπεζικές συναλλαγές, μια πρόκληση που το έργο ξεπερνά με την καταβολή των μισθών σε stablecoins.

Παρακολουθήστε: Χρηματοοικονομική ένταξη για κοινωνικό αντίκτυπο

Γιατί το Web3 έχει σημασία

Chris Dixon, a16z, Packy McCormick, Not Boring, Sep Kamvar, συνιδρυτής του Celo

Αν η πρώτη επανάληψη του Web επέτρεψε στους ανθρώπους να δημοσιεύουν και να κατέχουν περιεχόμενο, και το Web2 παρείχε ελεύθερη πρόσβαση σε πολύτιμες υπηρεσίες όπως τα κοινωνικά δίκτυα (αν και μια χούφτα εταιρείες κατέληξαν να έχουν τον έλεγχο), τότε το Web3 υπόσχεται να συνδυάσει το καλύτερο και από τους δύο κόσμους, δήλωσε στο ακροατήριο ο Chris Dixon, εταίρος στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Andreessen Horowitz.

Ο Chris εξήγησε πώς τα κοινωνικά δίκτυα αντλούν δύναμη από το φαινόμενο του δικτύου, όπου η αξία ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας αυξάνεται με τον αριθμό των χρηστών. Το Web1 βασίστηκε σε ανοικτά πρωτόκολλα που δεν ανήκαν σε μία μόνο εταιρεία. Αυτό είναι πολύ καλό, σημείωσε ο συνιδρυτής του Celo, Sep Kamvar, διότι αν ορισμένα από αυτά τα πρωτόκολλα ήταν ιδιωτικής ιδιοκτησίας, οι εταιρείες θα ήταν μεγαλύτερες από την Google ή το Facebook. Έτσι, ενώ η μετάβαση σε έναν νέο πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Web1 ήταν τόσο απλή όσο η αλλαγή μιας εγγραφής διακομιστή ονομάτων τομέα (DNS), οι χρήστες δεν μπορούν να μεταφέρουν ένα μεγάλο κοινό που έχει δημιουργηθεί σε μια εφαρμογή Web2, όπως το Twitter, σε μια διαφορετική πλατφόρμα. Η αποκεντρωμένη φύση του Web3, ωστόσο, σημαίνει ότι τα αποτελέσματα του δικτύου προστίθενται στην κοινότητα.

Ο Packy McCormack, συγγραφέας του δημοφιλούς ενημερωτικού δελτίου Not Boring, εξήγησε πώς το Web3 διαταράσσει την αλυσίδα αξίας, διοχετεύοντας αξία τόσο στους δημιουργούς όσο και στους χρήστες ενός δικτύου. Πρότεινε επίσης ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση ορισμένων από τα πιο σοβαρά προβλήματα του κόσμου. Το ReFi, για παράδειγμα, το οποίο ήταν το καυτό θέμα του συνεδρίου, στοχεύει στην ευθυγράμμιση των κινήτρων μεταξύ κοινοτήτων ανθρώπων που έχουν δεσμευτεί να αντιστρέψουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Παρακολουθήστε: Γιατί το Web3 έχει σημασία

Άτυπη συζήτηση ανάπτυξης κοινότητας Web3

Anna Kryukova, Ίδρυμα Celo, Evan Kereiakes, Ubeswap, Chaim Gross, Nomspace, με συντονιστή τον Josh Crites, Ίδρυμα Celo.

Αυτή η συνεδρία συνόψισε αυτό που ήταν το Celo Connect.

Η άφιξη του Sushiswap στο Celo έδωσε το έναυσμα στην Ubeswap να επικεντρωθεί στην κοινότητά της, εξήγησε ο Evan Kereiakes, Business Lead της Ube. Ανησυχώντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε να πάψει να υπάρχει μέσα σε λίγους μήνες, η Ubeswap αποφάσισε να ενισχύσει διπλά την κοινότητα του Celo. Αυτό περιελάμβανε την προσθήκη χαρακτηριστικών, τη διεξαγωγή ψηφοφορίας διακυβέρνησης και το να γίνει το πρώτο πρωτόκολλο που θα καταχωρίσει νέα token του Celo, βασιζόμενο στο Celo Camp, τον εικονικό επιταχυντή blockchain του Celo, ως αγωγό. Αυτή η στρατηγική λειτούργησε.

Ο Chaim Gross της Nomspace επεσήμανε ότι η ευθύνη για τη δημιουργία κοινότητας δεν ανήκει μόνο στις ομάδες μάρκετινγκ και εξυπηρέτησης πελατών. Οι μηχανικοί πρέπει να ακούνε και να συνεργάζονται με τους χρήστες, προκειμένου να αναπτύξουν τα χαρακτηριστικά που θέλουν και χρειάζονται. Από αυτή την άποψη, ο δρόμος είναι αμφίδρομος.

Η Anna Kryukova του Ιδρύματος Celo έκανε διάκριση μεταξύ της έννοιας της κοινότητας στο Web2, που ορίζεται από την ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως τα κοινωνικά δίκτυα, και του Web3. Ενώ το Web2 είχε ένα κοινό που οι εταιρείες ήθελαν τελικά να μετατρέψουν σε χρήστες, το Web3 έχει ενδιαφερόμενους σε ένα οικοσύστημα.

Παρακολουθήστε: Άτυπη συζήτηση ανάπτυξης κοινότητας Web3

Κεντρική ομιλία κλεισίματος: Το μέλλον του Celo - Κοιτάζοντας μπροστά

Rene Reinsberg, συνιδρυτής του Celo

Καθώς έκλεινε το Celo Connect, ο Rene αφηγήθηκε μια ιστορία για τα νιάτα του στην Ανατολική Γερμανία στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ένας φίλος του πατέρα του του έδωσε ένα δυτικογερμανικό μάρκο Γερμανίας. Ο Ρενέ κράτησε πολύτιμο το νόμισμα, παρόλο που είχε περιορισμένες δυνατότητες να ξοδέψει. Το μόνο κατάστημα στο Ανατολικό Βερολίνο που δεχόταν δυτικά μάρκα ήταν το Intershop, το οποίο πουλούσε δυτικά προϊόντα σε αλλοδαπούς. Η κομμουνιστική κυβέρνηση επέτρεψε τελικά στους Ανατολικογερμανούς να ψωνίζουν και εκεί.

Το 2013 ο Rene έλαβε ένα άλλο νόμισμα, αυτή τη φορά ψηφιακό, από τον Brian Armstrong, ιδρυτή του Coinbase. Πολύ λίγοι άνθρωποι γνώριζαν τότε για τα κρυπτονομίσματα, οπότε ο Brian δημιούργησε ευαισθητοποίηση δίνοντας bitcoin.

Και τα δύο νομίσματα, είπε ο Rene, αποτελούσαν ένα εισιτήριο για έναν καλύτερο κόσμο. Το δυτικό μάρκο έδωσε στους Ανατολικογερμανούς πρόσβαση σε δυτικά αγαθά, γεγονός που συνέβαλε στην πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ενώ το bitcoin εισήγαγε ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα που είχε ως στόχο να αλλάξει τη φύση των συναλλαγών.

Το Celo Connect, εξήγησε ο Rene, είναι μια επίδειξη του τρόπου με τον οποίο η κοινότητα του Celo συνεργάζεται για να δημιουργήσει ένα πιο προσιτό και χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και να οικοδομήσει έναν καλύτερο κόσμο, ιδίως μέσω του ReFi. Σημείωσε ότι η είδηση που τον ενθουσίασε περισσότερο ήταν μια ανακοίνωση που έγινε την προηγούμενη ημέρα από το Toucan Protocol, έναν πάροχο υποδομών που γεφυρώνει την αγορά άνθρακα με το Web3, για την ανάπτυξη στο Celo.

Ο Ρενέ έκλεισε με ένα λόγο ευχαριστιών και μια απλή έκκληση για δράση: συνεχίστε να χτίζετε και να το διαδίδετε.

Παρακολουθήστε: Το μέλλον του Celo - Κοιτάζοντας μπροστά

Βρείτε όλα τα βίντεο της δεύτερης ημέρας του Celo Connect στο κανάλι του Celo στο YouTube, ή, αν δεν έχετε πολύ χρόνο, ανατρέξτε στην πλήρη ανακεφαλαίωση της δεύτερης ημέρας στο Twitter.

Βοηθήστε μας να μοιραστούμε την αποστολή του Celo

Το Celo Connect έδωσε στην κοινότητα την ευκαιρία να ενημερώσει τον κόσμο για τα καταπληκτικά έργα που κατασκευάζονται στο Celo και να τιμήσει όλη τη δουλειά που γίνεται για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος Celo. Μοιραζόμενοι την αποστολή και το όραμα του Celo στη Βαρκελώνη και πέραν αυτής, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ενός μέλλοντος όπου οι άνθρωποι παντού θα μπορούν να ευημερούν μέσω της οικονομικής ένταξης, ενός υγιούς περιβάλλοντος και της συνδεσιμότητας μέσω της ανάπτυξης και της εξέλιξης καινοτόμων τεχνολογιών.

αν είστε παθιασμένοι με το να φέρετε τα οφέλη της τεχνολογίας Web3 στους ανθρώπους παντού, ελάτε μαζί μας. Εξερευνήστε την κοινότητα Celo Talent Collective, ένα νέο κέντρο για ταλέντα στο χώρο του Web3, για να συνδεθείτε με τους συνεργάτες του οικοσυστήματος που έχουν ως γνώμονα την αποστολή και τις αξίες μας.

Οι παρακάτω φωτογραφίες Celo Connect πιστώνονται στον Luis Alejandro Cuéllar. Ένας σύνδεσμος για την πλήρη συλλογή φωτογραφιών θα αναρτηθεί στη σελίδα μας στο Twitter εντός της επόμενης εβδομάδας.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): Recapping Celo Connect — A Celebration of the Ingenuity, Strength, and Growth of the Celo Community

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Celo Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 14 Απριλίου 2022