9 min read

Η εκστρατεία $20 εκατ. του Celo "Connect the World" στοχεύει να βελτιώσει σημαντικά την πρόσβαση εισόδου/εξόδου και τις εμπειρίες των χρηστών

Σήμερα, το Ίδρυμα Celo ανακοινώνει την έναρξη του Connect the World, μιας εκστρατείας 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας πρόσβασης Celo σε όλο τον κόσμο.
Η εκστρατεία $20 εκατ. του Celo "Connect the World" στοχεύει να βελτιώσει σημαντικά την πρόσβαση εισόδου/εξόδου και τις εμπειρίες των χρηστών

Σήμερα, το Ίδρυμα Celo ανακοινώνει την έναρξη του Connect the World, μιας εκστρατείας 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας πρόσβασης Celo σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, το Ίδρυμα εισάγει επίσης το FiatConnect, μια προδιαγραφή API ανοιχτού κώδικα για τους παρόχους πληρωμών που θα κάνει τις ενσωματώσεις πιο κλιμακούμενες και πιο εύκολες από ποτέ. Η εκστρατεία ξεκινά με την προσφορά 50 χιλιάδων δολαρίων στον πρώτο πάροχο πληρωμών σε κάθε χώρα που θα ενσωματώσει το FiatConnect και θα επιδείξει μια ράμπα εισόδου/εξόδου που πληροί τον πήχη της ποιότητας. Το Ίδρυμα θα επιδοτήσει επίσης τα τέλη ένταξης έως και 100 χιλ. δολάρια για όλους τους παρόχους, καθιστώντας πιο προσιτή την πρόσβαση των χρηστών στα περιουσιακά στοιχεία του Celo.

Το Ίδρυμα Celo και η ευρύτερη κοινότητα Celo πιστεύουν σε ένα μέλλον όπου ο καθένας, οπουδήποτε στον κόσμο, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και να ευημερεί μέσω της οικονομικής ένταξης. Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος προς την κατεύθυνση αυτού του οράματος. Η κοινότητα Celo έχει λανσάρει τρία stablecoins - το cUSD, το οποίο παρακολουθεί την αξία του δολαρίου ΗΠΑ, το cEuro, το οποίο παρακολουθεί την αξία του ευρώ και το cREAL, το οποίο παρακολουθεί την αξία του βραζιλιάνικου ρεάλ - το καθένα από τα οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν αξία και να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου σε δευτερόλεπτα και σε ένα κλάσμα του κόστους των παραδοσιακών ράγδων πληρωμών. Επιπλέον, οι εταίροι του οικοσυστήματος Celo έχουν δημιουργήσει καινοτόμες λύσεις πάνω σε αυτά τα πρωταρχικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων dapps που πληρώνουν μικροεργάτες σε κοινότητες με χαμηλό εισόδημα, διανέμουν βοήθεια από το COVID στις Φιλιππίνες και χρηματοδοτούν το άνευ όρων βασικό εισόδημα. Οι λύσεις ήταν επιτυχείς σε μεγάλο βαθμό επειδή οι τελικοί χρήστες είχαν έναν εύκολο τρόπο να μετατρέπουν τα σταθερά περιουσιακά στοιχεία Celo σε fiat για να αγοράζουν καθημερινά αγαθά και υπηρεσίες. Ωστόσο, παρά τα σπουδαία αποτελέσματα, η κοινότητα Celo έχει ακόμη δρόμο να διανύσει μέχρι να επιτύχει το όραμά της για ένα ανοιχτό χρηματοπιστωτικό σύστημα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ευημερίας για όλους. Δυστυχώς, ισχυρές ράμπες δεν υπάρχουν ακόμη σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Χρειάζονται πιο ανθεκτικές ράμπες εισόδου και εξόδου

Σε πολλές χώρες, η πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία Celo - ιδίως σε stablecoins Celo - ή η εμπορία τους είναι δύσκολη. Και όπου υπάρχουν ράμπες εισόδου και εξόδου, οι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίζουν εμπόδια που καθιστούν δύσκολη ή δαπανηρή την απόκτηση ή τη μετατροπή περιουσιακών στοιχείων Celo. Τρεις κύριοι παράγοντες συμβάλλουν σε αυτές τις προκλήσεις:

Περιορισμένη γεωγραφική κάλυψη

Επί του παρόντος, οι συνεργάτες του οικοσυστήματος Celo σε 23 χώρες προσφέρουν εισόδους και εξόδους από/προς σταθερά περιουσιακά στοιχεία του Celo. Ωστόσο, η κάλυψη της ράμπας εισόδου είναι πολύ πιο ισχυρή. Μέσω συνεργασιών με παρόχους όπως η Ramp Network και η Simplex, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο CELO και στα stablecoins του Celo σε 150+ χώρες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας πορτοφόλια όπως το Valora. Ωστόσο, η προσφορά στους χρήστες ενός απλού τρόπου μετατροπής των περιουσιακών στοιχείων Celo σε fiat εγγενώς (απευθείας) από τα πορτοφόλια, και στη συνέχεια η μεταφορά του fiat σε παραδοσιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς ή εφαρμογές κινητού χρήματος δεν είναι απλώς απαραίτητη, είναι επίσης ζωτικής σημασίας για να μπορέσουν οι χρήστες να επωφεληθούν πλήρως από τα περιουσιακά στοιχεία Celo τους.

Χώρες με ράμπες εισόδου/εξόδου Celo για stablecoin/fiat.

Ασυνεπές UX / υψηλές χρεώσεις: Οι χρήστες αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα εμπειριών εντός και εκτός ράμπας σε διάφορες χώρες, παρόχους και πορτοφόλια. Ενώ ορισμένες λύσεις είναι αρκετά καλές και προσφέρουν χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών, άλλες μπορεί να χρεώνουν χρεώσεις που ξεπερνούν το 10% της συνολικής συναλλαγής, να απαιτούν από τους χρήστες να πλοηγηθούν σε εξωτερικές εφαρμογές για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές ή να προσφέρουν κακή UX γενικά.

Τριβές ενσωμάτωσης μεταξύ πορτοφολιών και παρόχων μετρητών εισόδου/εξόδου (CICO): Η τρέχουσα διαδικασία ολοκλήρωσης μεταξύ πορτοφολιών και παρόχων πληρωμών δεν είναι κλιμακούμενη. Οι πάροχοι έχουν συνήθως τα δικά τους API, πράγμα που σημαίνει ότι αν ένα πορτοφόλι όπως η Valora ή η Kaala θέλει να προσφέρει εγγενή ολοκλήρωση με τρεις παρόχους πληρωμών, οι προγραμματιστές πρέπει να δεσμεύσουν πόρους μηχανικής για τρεις ξεχωριστές ολοκληρώσεις. Τριβές υπάρχουν και στο αντίστροφο σενάριο - εάν ένας πάροχος πληρωμών θέλει να ενσωματωθεί με τρία διαφορετικά πορτοφόλια, απαιτείται σημαντικός όγκος πρόσθετης εργασίας. Επιπλέον, το πρόβλημα επιτείνεται γρήγορα. Εάν υπάρχουν 10 πορτοφόλια και 10 πάροχοι πληρωμών, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν 100 διμερείς ενσωματώσεις.

Οι προκλήσεις αυτές δεν είναι μοναδικές για το οικοσύστημα Celo, αλλά είναι προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Το Connect the World και το FiatConnect αντιμετωπίζουν μετωπικά το πρόβλημα της ράμπας εισόδου και εξόδου

Η κοινότητα Celo οραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο ο καθένας θα μπορεί εύκολα να αποκτά περιουσιακά στοιχεία Celo και να τα μετατρέπει σε fiat χρησιμοποιώντας κοινές μεθόδους πληρωμής, όπως πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, τραπεζικές μεταφορές και εφαρμογές κινητών χρημάτων, απευθείας μέσω του πορτοφολιού της επιλογής του. Με την εισαγωγή της καμπάνιας Connect the World μαζί με το FiatConnect, μια προδιαγραφή API ανοιχτού κώδικα, μεγάλο μέρος της πολυπλοκότητας γύρω από την πρόσβαση στο κρυπτονόμισμα μπορεί να εξαλειφθεί και η κοινότητα και το οικοσύστημα Celo μπορούν να αναπτυχθούν και να επιτύχουν ταχύτερα την παροχή οικονομικής πρόσβασης σε όσους αποκλείονται από το σημερινό χρηματοπιστωτικό σύστημα ή δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από αυτό.

Ένας χρήστης στην Κένυα μετατρέπει το cUSD σε κινητά χρήματα απευθείας στο πορτοφόλι Valora μέσω του Kotani Pay, μιας ράμπας εξόδου.

FiatConnect

Το FiatConnect είναι μια πρότυπη προδιαγραφή API που επιτρέπει στους παρόχους πληρωμών να προσφέρουν λειτουργίες εισροών και εκροών σε πορτοφόλια. Επιπλέον, διαθέτει ένα σύνολο εργαλείων που επιτρέπει στα πορτοφόλια να ενσωματώνουν απρόσκοπτα οποιονδήποτε πάροχο πληρωμών που χρησιμοποιεί API FiatConnect. Με την ενσωμάτωση με το FiatConnect, τα πορτοφόλια θα μπορούν να υλοποιήσουν μια ενιαία εγγενή ροή που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε πάροχο που λειτουργεί ένα API FiatConnect. Αυτό δημιουργεί διάφορα πλεονεκτήματα:

  • Για προγραμματιστές πορτοφολιών: για να ενσωματώσουν ένα πορτοφόλι με έναν συγκεκριμένο πάροχο πληρωμών. Μετά την υλοποίηση, η υποστήριξη νέων παρόχων απαιτεί ελάχιστη πρόσθετη τεχνική εργασία. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο εύρος ζώνης για την καινοτομία σε βασικά προϊόντα και τη συνέχιση της δημιουργίας αξίας για τους τελικούς χρήστες.
  • Για τους παρόχους πληρωμών: Οι πάροχοι πληρωμών, ιδίως όσοι εξυπηρετούν μικρότερες αγορές, αντιμετωπίζουν μια πρόκληση όσον αφορά την υιοθέτηση. Πρέπει να βασιστούν στον πάροχο πορτοφολιού για να δημιουργήσουν μια ενσωμάτωση. Το FiatConnect καταργεί αυτή την εξάρτηση. Μόλις ένας πάροχος πληρωμών υλοποιήσει ένα API του FiatConnect, μπορεί να παρέχει άμεσα ρευστότητα από κρυπτο-σε-fiat σε οποιοδήποτε πορτοφόλι με ελάχιστη προσπάθεια που απαιτείται από τον προγραμματιστή του πορτοφολιού.
  • Για τους τελικούς χρήστες: Δεδομένου ότι το FiatConnect μειώνει το συνολικό ποσό των τεχνικών εργασιών που απαιτούνται για την ενσωμάτωση, θα προσφέρεται στους τελικούς χρήστες μια πολύ ευρύτερη επιλογή παρόχων σε περισσότερες περιοχές. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες εντός και εκτός ράμπας απευθείας από το πορτοφόλι τους, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν ξεχωριστή εφαρμογή ή νέο πρόγραμμα περιήγησης.

Μάθετε περισσότερα για το FiatConnect.

Συνδέστε τον κόσμο (Connect the World)

Η εκστρατεία του Celo Foundation ύψους 20 εκατ. δολαρίων Connect the World δίνει κίνητρα στους παρόχους πορτοφολιών και πληρωμών να ενσωματώσουν το FiatConnect και να προσφέρουν ισχυρές ράμπες εισόδου και εξόδου στους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Η καμπάνια δεν ξεκινά μόνο με την προσφορά 50 χιλιάδων δολαρίων στον πρώτο πάροχο πληρωμών σε κάθε χώρα που θα ενσωματώσει το FiatConnect και θα επιδείξει μια ράμπα εισόδου και εξόδου που θα πληροί τον πήχη της ποιότητας, αλλά επίσης το Ίδρυμα Celo θα επιδοτήσει τα τέλη εισόδου μέχρι 100 χιλιάδων δολαρίων για όλους τους παρόχους. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες οπουδήποτε θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία του Celo από με μικρό έως καθόλου κόστος. Μαζί, αυτά τα κίνητρα θα οδηγήσουν στη δημιουργία έργων που θα μειώσουν τις τριβές που αντιμετωπίζουν οι τελικοί χρήστες όταν θέλουν να μετατρέψουν το fiat σε περιουσιακά στοιχεία Celo και αντίστροφα.

Το Connect the World υποστηρίζει διάφορες πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Celo και του οικοσυστήματος

Το Connect the World είναι η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία σε ένα ευρύ σύνολο βασικών, διασυνδεδεμένων προσπαθειών της κοινότητας Celo, όπως η Climate Collective, το DeFi for the People και το λανσάρισμα του τοπικού νομίσματος cREAL. Χτίζοντας καλύτερες, πιο βολικές ράμπες εισόδου και εξόδου σε όλο τον κόσμο, μπορούμε να διευρύνουμε την κοινότητα Celo και να αυξήσουμε την υιοθέτηση των περιουσιακών στοιχείων Celo.

Όταν οι χρήστες είναι σε θέση να μετατρέψουν περιουσιακά στοιχεία Celo σε fiat απευθείας, χρησιμοποιώντας το πορτοφόλι της επιλογής τους από οπουδήποτε στον κόσμο, ξεκλειδώνονται πολλές περιπτώσεις χρήσης: Οι χρήστες μπορούν να στέλνουν σταθερά νομίσματα Celo σε οικογένεια και φίλους σε όλο τον κόσμο σε δευτερόλεπτα και σε κλάσμα του κόστους των παραδοσιακών μεθόδων- οι οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας μπορούν να στέλνουν περιουσιακά στοιχεία Celo στους δικαιούχους γρήγορα και με διαφάνεια- οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν το Celo για να πληρώνουν ένα παγκόσμιο κατανεμημένο εργατικό δυναμικό απρόσκοπτα χρησιμοποιώντας μία λύση πληρωμών, και πολλά άλλα.

Η ομάδα των πορτοφολιών και των παρόχων πληρωμών που συνδέουν τον κόσμο στο Celo.

Σε όλο το οικοσύστημα, πολλά πορτοφόλια και πάροχοι πληρωμών ενσωματώνονται με το FiatConnect, παρέχουν ανατροφοδότηση σχετικά με το API και ξεκλειδώνουν τις ράμπες εισόδου και εξόδου σε όλο τον κόσμο. Όταν ο Kunbi Oguneye, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Alpha Fortress, έμαθε ότι το Ίδρυμα Celo σχεδίαζε να αναπτύξει την πρωτοβουλία Connect the World, ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει ως εταίρος του προγράμματος. "Όλοι αναγνωρίζουμε τη σημασία του να δίνουμε στους κατασκευαστές και τις εφαρμογές επιλογές για ευκαιρίες πρόσβασης εισόδου/εξόδου, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα - να δημιουργούν", δήλωσε. "Τώρα, συνδυάστε αυτή την εισαγωγή με ένα API ανοιχτού κώδικα και έτοιμο για πρόσβαση στο Connect the World και θεωρώ ότι αυτό αλλάζει τα δεδομένα για το πρωτόκολλο Celo. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα".

Ο Moses Adeniji, συνιδρυτής της Paychant, ήταν επίσης πρόθυμος να συμμετάσχει. "Το FiatConnect πρόκειται να δώσει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια χρήστες στις αναπτυσσόμενες χώρες να επιβιβαστούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ψηφιακό νόμισμα με έναν καινοτόμο νέο τρόπο σε πορτοφόλια και dapps που βασίζονται στο Celo", δήλωσε. "Εμείς στην Paychant είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία ως πάροχος του FiatConnect στην Αφρική".

Συνδεθείτε με το Celo, συνδέστε τον κόσμο

Μειώνοντας τα εμπόδια στην πρόσβαση και την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων Celo, οι άνθρωποι παντού μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να τους βοηθήσουν να ευημερήσουν. Δίνοντας κίνητρα στους προγραμματιστές πορτοφολιών και στους παρόχους πληρωμών μέσω της πρωτοβουλίας Connect the World, ελπίζουμε να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη υψηλής ποιότητας ράμπας εισόδου και εξόδου σε 100 χώρες μέσα σε μόλις ένα έτος. Πρόκειται για έναν φιλόδοξο στόχο, τον οποίο όμως πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε μέχρι την άνοιξη του 2023.

Ανακαλύψτε το Connect the World και μάθετε περισσότερα για το FiatConnect σήμερα. Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, στείλτε email στο connecttheworld@celo.org και πείτε μας για το σχέδιό σας.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): Celo’s $20M Connect the World Campaign Aims to Vastly Improve On/Off Ramp Access and Experiences for Users

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Celo Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 04 Απριλίου 2022