3 min read

Η Ετήσια Έκθεση 2021 του Ιδρύματος Celo γιορτάζει την ανάπτυξη, τον αντίκτυπο και τη διαφάνεια

Σήμερα, το Ίδρυμα Celo είναι υπερήφανο που δημοσιεύει την ετήσια έκθεσή του για το 2021. Αυτή η έκθεση γιορτάζει την απίστευτη ανάπτυξη της κοινότητας και του οικοσυστήματος Celo κατά το τελευταίο έτος, υπογραμμίζει τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα των πρωτοβουλιών και των έργων των εταίρων που
Η Ετήσια Έκθεση 2021 του Ιδρύματος Celo γιορτάζει την ανάπτυξη, τον αντίκτυπο και τη διαφάνεια

Σήμερα, το Ίδρυμα Celo είναι υπερήφανο που δημοσιεύει την ετήσια έκθεσή του για το 2021. Αυτή η έκθεση γιορτάζει την απίστευτη ανάπτυξη της κοινότητας και του οικοσυστήματος Celo κατά το τελευταίο έτος, υπογραμμίζει τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα των πρωτοβουλιών και των έργων των εταίρων που υποστηρίζονται από το Ίδρυμα εντός του οικοσυστήματος, παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση του κλάδου στο σύνολό του και περιλαμβάνει μια διαφανή, πολυεπίπεδη οικονομική σύνοψη.

Από την τροφοδοσία πληρωμών P2P σε πρωτοβουλίες Mobile DeFi και ReFI

Η πρώτη περίπτωση χρήσης του Celo ήταν ως υποδομή για την τροφοδοσία πληρωμών peer-to-peer. Οι πρώτες αποκεντρωμένες εφαρμογές (dapps) που δημιουργήθηκαν στο blockchain υποστήριξαν την αποστολή του Celo να οικοδομήσει ένα χρηματοοικονομικό σύστημα ανοικτού κώδικα, με προτεραιότητα στην κινητή τηλεφωνία και αρνητικό ως προς τον άνθρακα, το οποίο δημιουργεί τις προϋποθέσεις ευημερίας για όλους. Και δεν άργησαν να γίνουν δημοφιλείς παγκοσμίως πολλά dapps, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής για κινητά Valora. Σήμερα, τα έργα που βασίζονται στο Celo κάνουν ακόμη περισσότερα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ανταλλάσσουν, να δανείζουν, να δανείζονται, να αποταμιεύουν και να κερδίζουν ανταμοιβές με τα περιουσιακά στοιχεία τους σε κρυπτονομίσματα.

Στις μεγάλες επιτυχίες του 2021 περιλαμβάνεται η διπλασιασμός της δέσμευσης της κοινότητας να διευρύνει την πρόσβαση σε κινητές εφαρμογές και υπηρεσίες DeFi μέσω της νέας πρωτοβουλίας Defi for the People. Η πρωτοβουλία DeFi for the People, που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, συμβάλλει στο να παρέχει σε οποιονδήποτε διαθέτει κινητό τηλέφωνο και σύνδεση στο διαδίκτυο πρόσβαση στα ίδια χρηματοοικονομικά εργαλεία και υπηρεσίες που χρησιμοποιεί το κορυφαίο 1%, συμπεριλαμβανομένων των πιστώσεων και των σταθερών ευκαιριών απόδοσης χαμηλού κινδύνου.

Τον Οκτώβριο, η συλλογικότητα Climate Collective με πρωτοβουλία της κοινότητας ξεκίνησε με στόχο να διαθέσει τουλάχιστον το 40% του αποθεματικού Celo σε συμβολαιοποιημένα περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζονται από τη φύση, συμπεριλαμβανομένων των προστατευόμενων δασών, μέχρι το τέλος του 2025. Η εισαγωγή φυσικών περιουσιακών στοιχείων όπως τα τροπικά δάση στην αλυσίδα με ουσιαστικό τρόπο ήταν ένας πρωταρχικός στόχος από την αρχή, όπως αποδεικνύεται στο πρώτο ενημερωτικό έγγραφο του Celo - και η κοινότητα δεν σταμάτησε ποτέ να εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου. Μέσω της Climate Collective και των μελών και εταίρων της, η κοινότητα Celo πλησιάζει κάθε χρόνο στην υλοποίηση του οράματός της για ένα πλούσιο, αναγεννητικό χρηματοπιστωτικό σύστημα με τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία στην καρδιά του.

Ενεργοποίηση τοπικών κοινοτήτων

Επίσης, το 2021, οι προσπάθειες για το κοινοτικό εμπόριο σε όλο το οικοσύστημα του Celo επεκτάθηκαν. Το πρωτόκολλο αμοιβαίας πίστωσης ReSource ξεκίνησε τη λειτουργία του στο blockchain του Celo, και μια από τις πιο συναρπαστικές εξελίξεις της χρονιάς ήρθε στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν η δημοφιλής πλατφόρμα crowdfunding Kickstarter ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει μια αποκεντρωμένη έκδοση της εφαρμογής της με ανοιχτό κώδικα στο Celo.

Με τόσες πολλές ευκαιρίες σε επίπεδο πρωτοκόλλου και εφαρμογών για έργα κοινοτικών νομισμάτων - NFTs, κάθετες αγορές, παιχνίδια, δημιουργία πολιτισμού μικρών ομάδων και κοινοτικά DAOs - το εμπόριο θα συνεχίσει να αποτελεί ισχυρή δύναμη για την ενίσχυση της κοινότητας.

Αξιοποιώντας την επιτυχία του 2021

Μας δίνει δύναμη η ανάπτυξη και οι επιτυχίες της κοινότητας Celo και των εταίρων μας στο οικοσύστημα. Κάθε επίτευγμα είναι μια πραγματική απόδειξη του πάθους και της δυναμικής της παγκόσμιας οικογένειας Celo, και μόλις τώρα ξεκινάμε να ενεργοποιούμε ένα μέλλον όπου όλοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Web3 στην καθημερινή τους ζωή.

Η έκθεση περιέχει πολύ περισσότερα από όσα αναφέραμε εδώ. Έτσι, εκ μέρους όλων των μελών της κοινότητας που αναζωογονούν την αποστολή του Ιδρύματος Celo, σας προσκαλούμε να διαβάσετε ολόκληρη την Ετήσια Έκθεση 2021 του Ιδρύματος Celo για να ανακαλύψετε το μέλλον - έναν πιο ευημερούντα κόσμο που γίνεται εφικτός από το Celo.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): The Celo Foundation Annual Report 2021 Celebrates Growth, Impact, and Transparency

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Celo Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 18 Μαΐου 2022