4 min read

Η Flow Carbon συνεργάζεται με την Climate Collective του Celo στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

Το Ίδρυμα Celo και η Climate Collective, μια κοινότητα οργανώσεων, υποστηρικτών και έργων Web3 που βασίζονται στο Celo και είναι αφιερωμένα στην αντιστροφή των βλαβερών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καλωσορίζουν τη Flow Carbon ως τον νεότερο εταίρο της Collective.
Η Flow Carbon συνεργάζεται με την Climate Collective του Celo στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

Το Ίδρυμα Celo και η Climate Collective, μια κοινότητα οργανώσεων, υποστηρικτών και έργων Web3 που βασίζονται στο Celo και είναι αφιερωμένα στην αντιστροφή των βλαβερών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καλωσορίζουν τη Flow Carbon ως τον νεότερο εταίρο της Collective. Λειτουργώντας στη διασταύρωση της εθελοντικής αγοράς άνθρακα (VCM) και του οικοσυστήματος Web3, η Flow Carbon φέρνει τα πιστωτικά μόρια άνθρακα στο blockchain για την ταχεία κλιμάκωση των λύσεων για την κλιματική αλλαγή, διευκολύνοντας μια αγορά πιστωτικών μορίων που είναι ρευστή, διαφανής και ευκολότερη στην πλοήγηση από την παραδοσιακή αγορά.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στην Climate Collective. Το Celo είναι το σημείο αναφοράς όταν πρόκειται να σκεφτούμε την ουδετερότητα του άνθρακα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Ανυπομονούμε να γίνουμε ένας σημαντικός συνεργάτης του Celo στη διαμόρφωση του οικοσυστήματος ReFi στο μέλλον".

- Philip Fogel, επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος Blockchain, Flow Carbon

Πώς το GNT Token της Flow Carbon μπορεί να συμβάλει στο αρνητικό οικοσύστημα άνθρακα του Celo

Το VCM είναι πολύτιμο, καθοδηγούμενο από οργανισμούς, ιδρύματα και ιδιώτες που αγοράζουν τα δικά τους αντισταθμιστικά δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα εθελοντικά και συνήθως από έντονο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Η ναυαρχίδα του token αντιστάθμισης άνθρακα της Flow Carbon, το Goddess Nature Token (GNT), είναι ένα token δέσμης που αποτελείται από μεμονωμένα tokens ERC-20 που ονομάζονται GCO2. Κάθε GCO2 υποστηρίζεται 1:1 με μια ζωντανή, μη απολεσθείσα πίστωση άνθρακα που αντιπροσωπεύει έναν μετρικό τόνο απομάκρυνσης ή μείωσης του άνθρακα, η οποία πιστοποιήθηκε από αναγνωρισμένο από την αγορά φορέα πιστοποίησης, διασφαλίζοντας έτσι ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη είναι αξιόπιστα και ποσοτικά μετρήσιμα.

Το πρώτο token της Flow Carbon υποστηρίζεται από αντισταθμιστικά στοιχεία που προέρχονται από έργα που βασίζονται στη φύση, προωθώντας την αποστολή της Flow να προστατεύσει τις φυσικές δεξαμενές άνθρακα της γης. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, "περίπου 10 εκατομμύρια εκτάρια δασών εξακολουθούν να χάνονται κάθε χρόνο λόγω μετατροπής σε γεωργικές και άλλες χρήσεις γης". Η απώλεια αυτή αντιστοιχεί σε μια έκταση στο μέγεθος του Κεντάκι. Ακόμη και με την αυξανόμενη αναγνώριση της σημασίας των λύσεων που βασίζονται στη φύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα είναι ελλιπείς. Η Flow θέλει να το αλλάξει αυτό.

Ως επόμενο βήμα, η Flow Carbon θα παρουσιάσει το token GNT στην κοινότητα Celo στο Φόρουμ Celo. Λίγο αργότερα, η Flow θα προτείνει επίσημα στην κοινότητα διακυβέρνησης του Celo να προστεθεί το GNT στο αποθεματικό του Celo - το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων που υποστηρίζουν τα εγγενή stablecoins του Celo. Με το GNT στο αποθεματικό να υποστηρίζει τα σταθερά νομίσματα του Celo, η αυξημένη υιοθέτηση αυτών των σταθερών περιουσιακών στοιχείων θα επιτρέψει στην κατανομή GNT στο αποθεματικό να αυξηθεί και να επεκτείνει τις αναγεννητικές δραστηριότητες.

Εάν η κοινότητα ψηφίσει για την έγκριση της προσθήκης του GNT, θα ενταχθεί στο token MCO2 της Moss.earth, το πρώτο περιουσιακό στοιχείο πιστωτικών μονάδων άνθρακα στην αλυσίδα που αντιπροσωπεύει ένα καλάθι έργων REDD+ και αναδάσωσης στον Αμαζόνιο, καθιστώντας το αποθεματικό πιο διαφοροποιημένο και ανθεκτικό.

"Η Climate Collective είναι ενθουσιασμένη που καλωσορίζει τη Flow Carbon στα μέλη της. Η αποστολή της Flow να καταστήσει τις αγορές άνθρακα πιο προσιτές και διαφανείς ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με την αποστολή τόσο της Climate Collective όσο και του Celo να καταστήσει τα ψηφιακά νομίσματα προσιτά σε όλους, ενώ παράλληλα είναι καθαρά θετικά για τον πλανήτη".

- Craig Wilson, Climate Collective Lead

Επιπλέον, με το GNT στο Celo, οι προγραμματιστές μπορούν να συνθέσουν αυτό το νέο πολυλειτουργικό πρωτότυπο σε άλλες εφαρμογές, όπως πρωτόκολλα δανεισμού, παιχνίδια metaverse και αποκεντρωμένες ανταλλαγές, ενσωματώνοντας την αυτόματη αντιστάθμιση του άνθρακα σε έξυπνες συμβάσεις.

Πώς η τεχνολογία Web3 μπορεί να ενισχύσει την αγορά αντιστάθμισης άνθρακα

Η Climate Collective ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, σε μια εποχή που το VCM γνώριζε πρωτοφανή ανάπτυξη, με στόχο να ξεπεράσει τελικά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσιο όγκο συναλλαγών το 2021. Η απίστευτη αύξηση της ζήτησης για εθελοντικά πιστωτικά μόρια άνθρακα αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την Climate Collective να επιτύχει τον στόχο της να διαθέσει έως και το 40% του αποθεματικού Celo σε tokenized περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζονται από τη φύση μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια και να υλοποιήσει περαιτέρω τη δέσμευσή της για την αντιστροφή των βλαβερών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής με τη χρήση της τεχνολογίας Web3. Ειδικότερα, η τεχνολογία Web3 μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των διαρθρωτικών σημείων πόνου του VCM -δηλαδή των αργών, δαπανηρών κύκλων αγοράς που διεξάγονται εξωχρηματιστηριακά μέσω στρωμάτων χρηματιστών με περιορισμένη ρευστότητα- που ιστορικά εμπόδιζαν την ευρύτερη συμμετοχή.

Πέρα από αυτή τη συνεργασία με τη Flow Carbon και την υπάρχουσα συμμαχία της με τη Moss, η Climate Collective ηγείται πρόσθετων προσπαθειών για να ενθαρρύνει όλους να ενωθούν γύρω από τη δράση για το κλίμα. Μάθετε περισσότερα στη διεύθυνση: ClimateCollective.org.

Σχετικά με το Flow Carbon

Η Flow Carbon είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία κλιματικής τεχνολογίας που φέρνει αντισταθμίσεις άνθρακα στο blockchain. Αποστολή της είναι να καταστήσει τις αγορές άνθρακα προσιτές και διαφανείς, επιτρέποντας την άμεση επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έργα που καταπολεμούν την κλιματική αλλαγή. Ιδρυμένη από μια ομάδα έμπειρων επιχειρηματιών με συλλογική τεχνογνωσία στον άνθρακα, τη βιωσιμότητα και την τεχνολογία blockchain και υποστηριζόμενη από μερικούς από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο, η Flow Carbon έχει δεσμευτεί να οδηγήσει σε πραγματικό αντίκτυπο για τους ανθρώπους, τη βιοποικιλότητα και τον πλανήτη.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): Flow Carbon Joins Celo’s Climate Collective in the Fight Against Climate Change

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Celo Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 22 Μαρτίου 2022