3 min read

Η Hope for Haiti επιλέγει το Celo και την Emerging Impact ως τους πρώτους συνεργάτες Blockchain για την παροχή ψηφιακής ανθρωπιστικής βοήθειας

Η Celo Alliance for Prosperity, μαζί με την Emerging Impact, είναι ενθουσιασμένοι που μοιράζονται ότι η Hope for Haiti, μια ανθρωπιστική οργάνωση που εργάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αϊτής -ιδιαίτερα των γυναικών και των παιδιών-
Η Hope for Haiti επιλέγει το Celo και την Emerging Impact ως τους πρώτους συνεργάτες Blockchain για την παροχή ψηφιακής ανθρωπιστικής βοήθειας

Η Celo Alliance for Prosperity, μαζί με την Emerging Impact, είναι ενθουσιασμένοι που μοιράζονται ότι η Hope for Haiti, μια ανθρωπιστική οργάνωση που εργάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αϊτής -ιδιαίτερα των γυναικών και των παιδιών- θα αξιοποιήσει τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain για πρώτη φορά στο πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης της κοινότητάς της. Η Hope for Haiti γίνεται επίσης μέλος της Alliance, εντασσόμενη σε έναν συνασπισμό περισσότερων από 140 οργανισμών που είναι εναρμονισμένοι με την αποστολή τους και επικεντρώνονται στην επιτάχυνση της αποστολής του Celo να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για οικονομική ευημερία για όλους.

Με την υποστήριξη της Alliance, η Hope for Haiti χρησιμοποιεί το σταθερό νόμισμα cUSD της Celo για να παρέχει βοήθεια σε μετρητά σε 150 μητέρες στο πρόγραμμα διατροφής της κοινότητάς της. Μέσω της πλατφόρμας Umoja της Emerging Impact, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας και οργανώσεις βοήθειας να αναπτύξουν τεχνολογία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε αναδυόμενες αγορές στο blockchain του Celo, η Hope for Haiti θα μπορεί να καταχωρεί, να εκταμιεύει και να παρακολουθεί το πιλοτικό πρόγραμμα από ένα μέρος. Ταυτόχρονα, τόσο οι συμμετέχουσες μητέρες όσο και οι τοπικοί έμποροι στην Αϊτή μπορούν να χρησιμοποιούν το πορτοφόλι Umoja για να δέχονται βοήθεια και να αγοράζουν αγαθά - όλα με τη χρήση cUSD. Οι έμποροι μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιούν το πορτοφόλι Umoja για να εξαργυρώνουν τα κέρδη στον λογαριασμό τους MonCash, έναν πάροχο κινητών χρημάτων με έδρα την Αϊτή. Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στο blockchain του Celo, παρέχοντας μεγαλύτερο επίπεδο αποτελεσματικότητας και διαφάνειας.

Τον περασμένο μήνα, ένας καταστροφικός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών έπληξε την Αϊτή, σκοτώνοντας 2.200 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 12.200. Υπολογίζεται ότι 650.000 άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια, η οποία γίνεται ακόμη πιο δύσκολη επειδή καταστράφηκαν δρόμοι, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλες βασικές υποδομές. Αυτή η ανθρωπιστική κρίση αναδεικνύει περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο νέα ψηφιακά μοντέλα -όπως το επικείμενο πιλοτικό- μπορούν να επιταχύνουν τις προσπάθειες ανάκαμψης και να μειώσουν τις τριβές που συνήθως αντιμετωπίζει η Hope for Haiti και άλλες οργανώσεις βοήθειας όταν αναπτύσσουν παραδοσιακές μορφές παροχής βοήθειας.

Η πλήρως διαφανής τεχνολογία blockchain του Celo και η διεπαφή της Umoja μειώνουν αυτές τις τριβές, παρέχοντας ταχύτερη συμφιλίωση και καταγράφοντας αυτόματα τις συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο. Αυτό επιτρέπει τον άμεσο διακανονισμό των πληρωμών και παρέχει αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο - δύο βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη χρήση παραδοσιακών κεντρικών συστημάτων. Και επειδή η διαδικασία εξαλείφει τους χρηματοπιστωτικούς μεσάζοντες, οι ΜΚΟ δεν χρειάζεται να πληρώνουν το υψηλό λειτουργικό κόστος που συνήθως συνδέεται με τις διασυνοριακές μεταφορές και πληρωμές. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα κεφάλαια μπορούν να διατεθούν σε εκείνους που τα χρειάζονται περισσότερο, ιδίως σε περιόδους κρίσης.

Για πάρα πολύ καιρό, οι ΜΚΟ που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια έπρεπε να βασίζονται σε τεχνολογίες δεκαετιών και κεντρικά συστήματα που καθιστούν την παρακολούθηση των μεταφορών από τον δωρητή στον δικαιούχο αργή και ανακριβή, δημιουργώντας ευκαιρίες για απάτη και δωροδοκία. Το Celo το αλλάζει αυτό: όταν οι συναλλαγές καταγράφονται στην πλατφόρμα του Celo, είναι εύκολο να εντοπιστούν τα κεφάλαια από την προέλευσή τους στους προβλεπόμενους αποδέκτες. Κανείς δεν μπορεί να επεξεργαστεί το λογιστικό βιβλίο και η καταγραφή των συναλλαγών είναι ανοικτή, προσβάσιμη και εύκολα ελέγξιμη.

Τα έργα με την CARE USA, το Ίδρυμα Grameen και τώρα την Hope for Haiti είναι μόνο η αρχή. Ελπίζουμε ότι και άλλες ΜΚΟ και οργανώσεις αρωγής θα ενωθούν μαζί μας στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας blockchain για την παροχή ασφαλούς, διαφανούς και αποτελεσματικότερης ανθρωπιστικής βοήθειας.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): Hope for Haiti Chooses Celo and Emerging Impact as First Blockchain Partners to Deliver Digital Humanitarian Aid

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Celo Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 07 Οκτωβρίου 2021