5 min read

Η Tatum ανοίγει ολόκληρο το οικοσύστημα NFT του Celo στους προγραμματιστές

Εμείς στην Tatum είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του Celo εδώ και καιρό. Τι να μην αγαπήσουμε; Εξαιρετικά γρήγοροι χρόνοι συναλλαγών, ελάχιστες χρεώσεις gas, πλήρης συμβατότητα με EVM, όλα υποστηριζόμενα από μια φανταστική ομάδα και μια δήλωση αποστολής που μπορούμε πραγματικά να υποστηρίξουμε
Η Tatum ανοίγει ολόκληρο το οικοσύστημα NFT του Celo στους προγραμματιστές

Από τον Samuel Sramko, CTO της Tatum

Εμείς στην Tatum είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του Celo εδώ και καιρό. Τι να μην αγαπήσουμε; Εξαιρετικά γρήγοροι χρόνοι συναλλαγών, ελάχιστες χρεώσεις gas, πλήρης συμβατότητα με EVM, όλα υποστηριζόμενα από μια φανταστική ομάδα και μια δήλωση αποστολής που μπορούμε πραγματικά να υποστηρίξουμε: "Να οικοδομήσουμε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ευημερία - για όλους".

Αγαπάμε το Celo τόσο πολύ που έχουμε δημιουργήσει περισσότερες λειτουργίες για το blockchain από οποιοδήποτε άλλο που υποστηρίζουμε στην πλατφόρμα μας. Και τώρα, συνεργαζόμαστε με το Celo για να βοηθήσουμε περισσότερους προγραμματιστές να δημιουργήσουν καλύτερες εφαρμογές NFT, πιο γρήγορα από ποτέ. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οποιοσδήποτε προγραμματιστής - και πραγματικά εννοούμε ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ προγραμματιστής - μπορεί να κάνει ό,τι χρειάζεται για να δημιουργήσει ολοκληρωμένες αποκεντρωμένες εφαρμογές (dapps) στο Celo. Έχουμε δημιουργήσει μια σουίτα εργαλείων για τη δημιουργία οτιδήποτε χρειάζεστε χρησιμοποιώντας τα SDK και το API μας, και εκεί που πραγματικά λάμπουν είναι για τη δημιουργία πρωτοποριακών dapps στο ακμάζον οικοσύστημα NFT του Celo.

Όλα τα εργαλεία NFT που χρειάζεστε

Ας αναλύσουμε λοιπόν τι ακριβώς εννοούμε με αυτό. Ας υποθέσουμε ότι είστε ένας προγραμματιστής με μηδενική εμπειρία blockchain που θέλει να δημιουργήσει μια εφαρμογή ή μια αγορά NFT. Τι θα πρέπει να κάνετε στο Celo για να το κάνετε αυτό;

Οι χρήστες σας χρειάζονται ένα μέρος για να κρατούν τα NFTs τους

Έτσι, θα πρέπει να δημιουργήσετε πορτοφόλια για αυτά. Μπορείτε εύκολα να το κάνετε αυτό με το SDK ή το API μας, αλλά οι περισσότεροι χρήστες δεν θα θέλουν να ασχοληθούν με την ασφαλή αποθήκευση των ιδιωτικών τους κλειδιών. Και με το Σύστημα Διαχείρισης Κλειδιών (KMS) της Tatum, δεν θα χρειαστεί να το κάνουν.

Το KMS σάς επιτρέπει να δημιουργείτε πλήρεις λύσεις θεματοφυλακής για την τοπική δημιουργία πορτοφολιών, ιδιωτικών κλειδιών και διευθύνσεων κατάθεσης, καθώς και για την ασφαλή υπογραφή συναλλαγών επί τόπου. Ασφάλεια, απεριόριστη επεκτασιμότητα, και είναι έτοιμο για χρήση από το κουτί. Οι χρήστες σας μπορούν απλώς να συνδεθούν με τα διαπιστευτήριά τους και το KMS αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Τώρα, πώς θα φτιάξετε αυτά τα NFTs;

Είτε επιτρέπετε στους χρήστες σας να κόβουν NFTs, είτε δημιουργείτε τις δικές σας συλλογές για να τις πουλήσετε στην εφαρμογή ή την αγορά σας, θα χρειαστείτε κάποιον τρόπο για να δημιουργήσετε NFTs. Αν το κάνετε αυτό μόνοι σας από το μηδέν, θα χρειαστεί να μάθετε Solidity για να κωδικοποιήσετε το δικό σας έξυπνο συμβόλαιο NFT. Και αυτό θα σας πάρει ΠΟΛΥ χρόνο και προσπάθεια για να το πετύχετε σωστά.

Αλλά με το Tatum, μπορείτε να δημιουργήσετε NFTs χωρίς να μάθετε ποτέ Solidity. Έχουμε ήδη δημιουργήσει προκατασκευασμένα έξυπνα συμβόλαια για να τα αναπτύξετε γρήγορα και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν με μόλις 1 κλήση API. Μπορείτε να είστε έτοιμοι και να κόβετε NFTs μέσα σε λίγα λεπτά αντί για μήνες, και μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε λειτουργίες NFT στην εφαρμογή σας για να μπορούν οι τελικοί χρήστες σας να κόβουν τα δικά τους.

Έχουμε έτοιμα έξυπνα συμβόλαια ERC-721, ERC-1155 (για τη δημιουργία NFTs κοινής ιδιοκτησίας και άλλων προηγμένων περιπτώσεων χρήσης) και ακόμη και έξυπνα συμβόλαια ERC-20, αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας κρυπτονόμισμα στο Celo. Έχουμε επίσης έτοιμα NFTs δικαιωμάτων που καταγράφουν δεδομένα προέλευσης και μπορούν να πληρώνουν ποσοστιαία δικαιώματα σε πολλαπλούς συγγραφείς σε οποιοδήποτε ERC-20 token θέλετε. Αλλά αυτό είναι μια εντελώς άλλη συζήτηση από μόνο του.

Ειδοποιήσεις για οποιαδήποτε μεταφορά token

Τώρα που έχετε δημιουργήσει τη συλλογή NFTs, θα θέλετε να μπορείτε να στέλνετε NFTs σε διαφορετικές διευθύνσεις λογαριασμού Celo. Μην ανησυχείτε, έχουμε ένα τελικό σημείο και γι' αυτό. Και επιπλέον, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις webhook για οποιαδήποτε διεύθυνση λογαριασμού στο Celo - για οποιοδήποτε είδος token και για εισερχόμενες και εξερχόμενες συναλλαγές. Με μερικές μόνο γραμμές κώδικα, μπορείτε να ειδοποιείτε άμεσα τους χρήστες σας όταν λαμβάνουν NFTs, CELO, cUSD, cEUR, cREAL ή οποιοδήποτε άλλο token ERC-20 ή ERC-1155. Αυτό είναι συνήθως πολύ δύσκολο, αλλά με την Tatum είναι απλώς θέμα 1 κλήσης API.

Άμεση αναζήτηση δεδομένων NFT

Οι τελικοί χρήστες της εφαρμογής σας θα θέλουν σίγουρα να δουν τα φοβερά NFTs στη συλλογή τους και μπορείτε εύκολα να τους το επιτρέψετε με το τελικό σημείο Get NFT metadata. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Μπορείτε να αναζητήσετε NFTs ανά token, διεύθυνση, διαφορετικές συναλλαγές και μια μεγάλη ποικιλία άλλων παραμέτρων. Μπορείτε να δείξετε στους χρήστες σας όλα όσα χρειάζονται και να δημιουργήσετε μια απρόσκοπτη εμπειρία εφαρμογής NFT στο Celo.

Και αυτή είναι μόνο μια μικρή γεύση

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, έχουμε περισσότερες δυνατότητες διαθέσιμες για το Celo από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα και είναι ειλικρινά πάρα πολλές για να τις καλύψουμε σε ένα μόνο άρθρο. Αλλά θα πρέπει πραγματικά να ελέγξετε τα έξυπνα συμβόλαια της άμεσης αγοράς NFT, την αύξηση gas (πληρώστε αυτόματα τα τέλη gas των χρηστών σας) και όλα τα τρελά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τους εικονικούς λογαριασμούς της Tatum.

Ελπίζουμε ότι αυτό σας δίνει μια ιδέα των δυνατοτήτων, και ελπίζουμε να είστε τόσο ενθουσιασμένοι όσο κι εμείς με την ανάπτυξη εφαρμογών NFT στο Celo. Για έναν πλήρη κατάλογο των δυνατοτήτων που έχετε στη διάθεσή σας στο Celo, μεταβείτε στη σελίδα Celo + Tatum. Και αν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την κατασκευή, σας έχουμε κάποια νέα...

Κατασκευάστε δωρεάν και κερδίστε ανταμοιβές

Για να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με στυλ, προσφέρουμε μερικά σοβαρά κίνητρα για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε να χτίζετε στο Celo. Οι πρώτοι 1.000 προγραμματιστές που θα εγγραφούν στην προσφορά προσφοράς θα αναβαθμιστούν τα δωρεάν προγράμματα Tatum* σε βασικά προγράμματα (συνήθως $49/μήνα) για 3 μήνες.

Το βασικό μας πακέτο είναι στην πραγματικότητα ένα από τα λιγότερο βασικά πακέτα: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πάντα στην Tatum και έχετε 200 αιτήσεις API ανά δευτερόλεπτο και 5 εκατομμύρια αιτήσεις ανά μήνα - πολύ περισσότερα από όσα θα χρειαστείτε. Αυτή η προσφορά ισχύει με βάση τη σειρά προτεραιότητας, οπότε εγγραφείτε γρήγορα για να αποκτήσετε ένα!

Και σαν επιστέγασμα, προσφέρουμε επίσης μερικές σοβαρές αμοιβές για έργα που έχουν κατασκευαστεί στο Celo χρησιμοποιώντας την Tatum. Μια κοινή επιτροπή κριτών Tatum + Celo θα αξιολογήσει κάθε υποβληθέν έργο και οι 3 πρώτοι θα λάβουν από 1,5 χιλ. δολάρια CELO ή cUSD ο καθένας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αμοιβές, μεταβείτε στις ακόλουθες σελίδες του Celo GitCoin και ξεκινήστε να χτίζετε:

Μάθετε περισσότερα για την Tatum, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://tatum.io/.

*Αν και αυτό το σχέδιο Tatum είναι δωρεάν, η χρήση του απαιτεί την καταβολή των κανονικών τελών χρήσης gas του κεντρικού δικτύου Celo.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): Tatum Opens Celo’s Entire NFT Ecosystem to Developers

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Celo Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 28 Μαρτίου 2022