3 min read

Η VanEck Εκφράζει Υψηλή Αισιοδοξία για το Bitcoin

Η VanEck Εκφράζει Υψηλή Αισιοδοξία για το Bitcoin

Η VanEck, διεθνής εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στο επίκεντρο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής σκηνής, ξεχωρίζει με την αισιοδοξία της σχετικά με το Bitcoin. Ο CEO της VanEck, Jan van Eck, πρόσφατα μίλησε στο "The Exchange" του CNBC, μοιράζοντας την αισιόδοξη προοπτική του και της εταιρείας του για το Bitcoin. Αυτή η συζήτηση δεν ήταν απλώς μια συνηθισμένη συζήτηση· ήταν μια εμβάθυνση στην καρδιά της αξίας του Bitcoin, του δυναμικού του, και της επίδρασής του στον χρηματοοικονομικό κόσμο.

To όραμα της VanEck: Το Bitcoin ως Χρυσή Αποθήκη Αξίας

Η VanEck διακρίνεται για την πρόωρη υιοθέτηση του Bitcoin από το 2017, μια κίνηση που δεν ήταν τυχαία αλλά μια υπολογισμένη κίνηση από μια εταιρεία που πάντα έχει τον ενδιαφέρον της στον παλμό των τάσεων της αγοράς. Ο Jan van Eck, με μια όραση αρκετά εκτεταμένη για να διαπεράσει το θόρυβο της αγοράς, αντιλαμβάνεται το δυναμικό του Bitcoin να γίνει η σύγχρονη ψηφιακή χρυσή αποθήκη. Όπως ο χρυσός, που αποτελεί παράδοση για την VanEck, το Bitcoin, κατά την άποψή του, είναι αποθήκη αξίας, ανθεκτικό και σταθερό έναντι των οικονομικών ροών.

Αλλά εδώ είναι το μυστικό - το Bitcoin δεν κάθεται απλά και χαίρεται στη δόξα του. Έχει επιδείξει εκπληκτική ανάπτυξη, αυξάνοντας την αξία του από το 2017. Ο Van Eck συγκρίνει αυτήν την ανάπτυξη με την ταχεία επέκταση μιας πόλης, παρόμοια με την ανάπτυξη που παρατηρείται σε μέρη της Κίνας. Ωστόσο, δεν είναι ένας τυφλός αισιόδοξος. Ενήμερος για τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών εμποδίων και του αρνητικού τύπου γύρω από τη χρήση του Bitcoin σε παράνομες δραστηριότητες, ο Van Eck παραμένει ακλόνητος στην πεποίθησή του. Δείχνει την έκταση της υιοθέτησης του Bitcoin, που καταγράφει πλέον περίπου 50 εκατομμύρια χρήστες, ως μαρτυρία της διάρκειας της επιρροής του.

2024: Το Έτος του Bitcoin

Η ανάλυση της VanEck για το 2024 δεν είναι απλώς αυθόρμητη σκέψη αλλά μια υπολογισμένη πρόβλεψη βασισμένη σε μακροοικονομικούς παράγοντες, ειδικά τα επιτόκια. Ο Van Eck προβλέπει ένα ευνοϊκό περιβάλλον τόσο για το Bitcoin όσο και για το χρυσό, με τα επιτόκια να τείνουν προς τα κάτω. Αυτή η πρόβλεψη δεν είναι κενή. Βασίζεται σε μοτίβα που έχουν παρατηρηθεί στην απόδοση και των δύο περιουσιακών στοιχείων.

Αλλά περιμένετε, έχει κι άλλο. Η VanEck δεν περιορίζεται μόνο στις προβλέψεις. Προβλέπει την έναρξη των πρώτων spot Bitcoin ETFs στις Ηνωμένες Πολιτείες, ταυτόχρονα με μια ύφεση. Αυτό το γεγονός μπορεί να κατευθύνει περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτά τα ETF κατά το πρώτο τρίμηνο μόνο, πιθανότατα οδηγώντας την αξία του Bitcoin ψηλά. Επιπλέον, η VanEck προβλέπει μια επιτυχή μετάβαση μέσω της τέταρτης μείωσης των ανταμοιβών του Bitcoin το 2024, η οποία ιστορικά σηματοδοτεί μια άνοδο της τιμής.

Η εταιρεία έχει τα μάτια της στραμμένα και στο Ethereum, προβλέποντας ότι θα υπερκεράσει τις κυρίαρχες τεχνολογικές μετοχές, χωρίς ωστόσο να ξεπερνά το Bitcoin στην αγοραστική του κυριαρχία. Μετά την εφαρμογή της EIP-4844, η VanEck προβλέπει ότι οι λύσεις Ethereum Layer 2 θα κυριαρχήσουν ως προς το Συνολικό Κλείδωμένο Ποσό (TVL) και τον όγκο συναλλαγών.

Άλλες προβλέψεις περιλαμβάνουν μια αναζωογόνηση στην αγορά NFT, με το Ethereum στο προσκήνιο και το Bitcoin να κερδίζει έδαφος μέσω του πρωτοκόλλου Ordinals. Στον τομέα των stablecoin, αναμένεται ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς θα ξεπεράσει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, με το USDC να αναστρέφει τις απώλειες μεριδίου αγοράς του.

Όσον αφορά στην εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain, η VanEck φαντάζεται αυξημένη χρήση στις αποστολές χρημάτων και στον χώρο των παιχνιδιών, με ένα παιχνίδι που θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ημερήσιους παίκτες. Προβλέπουν επίσης σημαντικές κρυπτο-κατοχές από επιχειρήσεις, βασιζόμενη σε νέα λογιστικά πρότυπα, και προβλέπει ότι οι DeFi εφαρμογές που συμμορφώνονται με την διαδικασία ξεπερνώντας τις αντίστοιχες που δεν το πράττουν.

Οι προβλέψεις της VanEck δεν είναι απλά υποθέσεις. Αναγνωρίζουν ότι αυτές οι προοπτικές δεν αποτελούν συστάσεις επενδύσεων, αλλά αντιπροσωπεύουν απεικονίσεις που ενδέχεται να αλλάξουν.

Συνοψίζοντας, η αισιοδοξία της VanEck για το Bitcoin δεν είναι απλώς η εμπιστοσύνη σε ένα ψηφιακό κεφάλαιο. Είναι μια πίστη σε μια οικονομική επανάσταση. Με τις προβλέψεις και τις αναλύσεις τους, η VanEck δεν παρακολουθεί απλώς το τοπίο των κρυπτονομισμάτων· βοηθάει ενεργά στο να το διαμορφώνει. Οι προβλέψεις τους για το 2024 ζωγραφίζουν ένα πολύδυναμο τοπίο, με το Bitcoin στην πρωτοπορία, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή της ψηφιακής χρηματοοικονομίας.

@John13ph