6 min read

OceanDAO Γύρος 15 Αποτελέσματα

OceanDAO Γύρος 15 Αποτελέσματα

Επιχορηγήσεις OceanDAO

Γεια σας, Κοινότητα του Ocean!

Το OceanDAO είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί τα αποτελέσματα του 15ου γύρου της πρωτοβουλίας μας για τις κοινοτικές επιχορηγήσεις:

 • Συνολικά ήταν διαθέσιμα 235.000 OCEAN.
 • Ισοτιμία μετατροπής 0,425 OCEAN/USD.
 • Το τελικό ποσό των 100.000 USD ήταν διαθέσιμο για επιχορηγήσεις.

Όλα τα κονδύλια που δεν χορηγήθηκαν θα ανακυκλωθούν πίσω στο ταμείο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας για τη συνέχιση της αξιοποίησης των ταμειακών κονδυλίων για μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Ο γύρος 15 περιλάμβανε 14 έργα που υλοποιήθηκαν για πρώτη φορά και 17 έργα που επέστρεψαν και ζήτησαν περαιτέρω χρηματοδότηση.

 • 235.000 $OCEAN έχουν χορηγηθεί

Συγχαρητήρια σε όλους τους δικαιούχους της επιχορήγησης! Αυτά τα έργα έλαβαν επιχορήγηση OceanDAO με τη μορφή $OCEAN tokens.

Για τα πλήρη αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανατρέξτε στη σελίδα ψηφοφορίας.

Μπορείτε να δείτε τις διευρυμένες λεπτομέρειες της πρότασης στο Round 15 Ocean Port Forum!

OceanDAO Γύρος 15 και οι ανακοινώσεις θα είναι ζωντανά σύντομα. Το Ocean Protocol είναι αφιερωμένο σε συνεχώς αυξανόμενους πόρους για συνεχή ανάπτυξη, διαφάνεια και αποκέντρωση. Παρακολουθήστε το Twitter @oceanprotocol και το ιστολόγιό μας για την πλήρη ανακοίνωση και τις νέες επισημάνσεις.

Για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη του OceanDAO, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να μάθετε περισσότερα για τη χρηματοδότηση του Ocean από την κοινότητα στον ιστότοπο OceanDAO.

Ενθαρρύνουμε τους εισηγητές που δεν κέρδισαν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και κάθε συμμετέχοντα να ψηφίσει για τα έργα που υπέβαλαν αίτηση για επιχορήγηση.

Ευχαριστούμε όλους τους εισηγητές, τους συμμετέχοντες και τους ψηφοφόρους που συμμετείχαν στον 14ο γύρο!

OceanDAO Γύρος 15 Αποτελέσματα

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη επισκόπηση στη σελίδα μας Γύρος 15 - Ψηφοφορίες.

Γύρος 15 Κανόνες

Οι προτάσεις με 50% ή περισσότερες "Ναι" ψήφους έλαβαν επιχορήγηση, μέχρι να εξαντληθεί το "Σύνολο των διαθέσιμων χρηματοδοτήσεων του γύρου" κατά φθίνουσα σειρά αριθμού ψήφων.

Διεκδίκηση της επιχορήγησής σας

Εάν η πρότασή σας ψηφίστηκε για να λάβει επιχορήγηση, παρακαλούμε σημειώστε ότι από αυτόν τον γύρο εφαρμόσαμε έναν νέο τρόπο για να διεκδικήσετε την επιχορήγησή σας.

Τα αιτήματα χορήγησης μέσω του request.finance έχουν καταργηθεί.

Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για τη διεκδίκηση της επιχορήγησής σας εδώ.

Η προθεσμία χρηματοδότησης θα εξακολουθήσει να είναι 2 εβδομάδες για να διεκδικήσετε την επιχορήγησή σας.

Κατηγορίες χρηματοδότησης - Όλες οι κατηγορίες (μέγιστο ανά ομάδα):

 1. Νέο έργο
 • Ανώτατο όριο χρηματοδότησης: $3.000 USD
 • Απαιτεί: Κανείς στο έργο σας δεν έχει λάβει ποτέ επιχορήγηση από το OceanDAO. Ανοικτό σε όλους.
 • Οφέλη: Προδιαγεγραμμένα. Λαμβάνετε ανατροφοδότηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής αίτησης. Εισαγωγή σε σχετικά έργα.

2. Υφιστάμενο έργο

 • Ανώτατο όριο χρηματοδότησης: 10.000 USD
 • Απαιτεί: Έχετε ολοκληρώσει 1 ή περισσότερες επιχορηγήσεις.
 • Οφέλη: Τα ίδια με τα παραπάνω. Λαμβάνετε προώθηση μέσω Newsletter, Twitter και άλλων καναλιών.

3. Έμπειρο έργο

 • Ανώτατο όριο χρηματοδότησης: 20.000 USD
 • Απαιτεί: Έχετε ολοκληρώσει 2 ή περισσότερες επιχορηγήσεις.

4. Έργο βετεράνων

 • Ανώτατο όριο χρηματοδότησης: 35.000 δολάρια ΗΠΑ
 • Απαιτεί: Έχετε ολοκληρώσει 5 ή περισσότερες επιχορηγήσεις

Earmarks

"Earmarks" σημαίνει ότι υπάρχουν κονδύλια διαθέσιμα αποκλειστικά για τις τρεις πρώτες ομάδες που αναφέρονται παρακάτω, χωρίς να χρειάζεται να διαγωνιστούν ως κίνητρο για να υποβάλουν αίτηση.

 • 24.000 OCEAN για νέες ομάδες (μη-προωθητική κατηγορία)
 • 12.000 OCEAN για νέες ομάδες (κατηγορία προσέγγισης)
 • 30.000 OCEAN για βασικές τεχνολογικές πρωτοβουλίες
 • 134.000 OCEAN για τις υπόλοιπες γενικές επιχορηγήσεις

Για να διανεμηθούν 100.000 δολάρια, τα κονδύλια προσαρμόστηκαν με βάση την ίδια κατανομή για ένα σύνολο 235000 OCEAN. Οι τελικοί αριθμοί που διανεμήθηκαν έχουν ως εξής:

 • 28.200 OCEAN για νέες ομάδες (μη-προωθητική κατηγορία)
 • 14.100 OCEAN για νέες ομάδες (κατηγορία προσέγγισης)
 • 35.250 OCEAN για βασικές τεχνολογικές πρωτοβουλίες
 • 157.450 OCEAN για τις υπόλοιπες γενικές επιχορηγήσεις

Οι προτάσεις επιχορηγήσεων από το ψηφοδέλτιο στιγμιότυπου που πληρούσαν αυτά τα κριτήρια επιλέχθηκαν για να λάβουν το αιτούμενο ποσό $OCEAN για την ενίσχυση της δημιουργίας θετικής αξίας για το συνολικό οικοσύστημα του Ocean.

 • Η ψηφοφορία άνοιξε στις 3 Μαρτίου στις 23:59 GMT
 • Η ψηφοφορία έκλεισε στις 7 Μαρτίου στις 23:59 GMT

Αποτελέσματα ψηφοφορίας για την πρόταση:

 • Υποβλήθηκαν 31 προτάσεις
 • 13 χρηματοδοτούμενα ή μερικώς χρηματοδοτούμενα
 • 101 Μοναδικά πορτοφόλια που ψηφίστηκαν
 • 5.374.970 $OCEAN ψήφισαν Ναι στις προτάσεις
 • 46.477 $OCEAN ψήφισαν όχι στις προτάσεις
 • 5.421.448 $OCEAN Tokens που ψήφισαν σε όλες τις προτάσεις
 • 235.000 $OCEAN έχουν χορηγηθεί
 • 0 $OCEAN θα επιστραφούν στο ταμείο

Νικητήρια πρόταση

Γενικές επιχορηγήσεις

DataX: Δημιουργία και ενσωμάτωση των συμβάσεων Trade router και Stake router με τις συμβάσεις Adapter που δημιουργήθηκαν στον 14ο γύρο, ώστε να επιτραπεί στους μη κατόχους OCEAN να συμμετέχουν στην ανταλλαγή και στο κλείδωμα των token τους (USDT, USDC, ETH, BNB, MOVR κ.λπ.) εγγενώς στα datapools του Ocean χρησιμοποιώντας το DataX.

Data Whale: Μια ενιαία πηγή πληροφοριών, που καθιστά την Οικονομία Δεδομένων Web3 κατανοητή για κάθε κοινό-στόχο.

Ocean Pearl: Θα επαναπροσδιορίσουμε τον τρέχοντα τρόπο υποβολής προτάσεων δημιουργώντας μια φιλική προς το χρήστη διαδικασία απευθείας στο Ocean Pearl.

FELToken: FELToken συνδέει τους ιδιοκτήτες των δεδομένων με τους επιστήμονες για να εκπαιδεύσουν τα μοντέλα μηχανικής μάθησης, διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο των δεδομένων. Οι τρέχουσες λύσεις ομοσπονδιακής μάθησης βασίζονται σε έναν κεντρικό διακομιστή. Κατασκευάζουμε ένα προϊόν με την απλούστερη δυνατή εμπειρία χρήστη, ενώ παράλληλα είναι αποκεντρωμένο.

Fit Coral: Ανάπτυξη ενός πλαισίου για την αποθήκευση δεδομένων γυμναστικής που καταγράφονται σε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Βασική Τεχνολογία

Algovera: Χτίζουμε περισσότερες βιβλιοθήκες (συμπεριλαμβανομένων συνόλων δεδομένων, μοντέλων και βιβλιοθηκών DAO), ενσωματώσεις (συμπεριλαμβανομένων των HuggingFace και Openmined) και προσφορές (συμπεριλαμβανομένων επιχορηγήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, τουρνουά, hackathons).

Νέα προσέγγιση

Knowan: Αξιοποίηση της δύναμης των δεδομένων για τη βελτίωση της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και ευημερίας των γυναικών και των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο

Dev4Block: Ένα έργο υποστήριξης προγραμματιστών για την εκπαίδευση, την ανατροφή και την ενσωμάτωση μιας νέας φουρνιάς μηχανικών του web3 που θα προωθήσουν και θα οικοδομήσουν την επόμενη οικονομία δεδομένων που θα τροφοδοτείται από το πρωτόκολλο Ocean.

Νέοι εισερχόμενοι

To Ocean είναι NEAR: Υπάρχει ζήτηση για την ανάπτυξη μιας ισχυρής υποδομής για αγορές δεδομένων στο NEAR. Το πρωτόκολλο NEAR είναι σχεδιασμένο για χρηστικότητα και γεφύρωση του χάσματος επιβίβασης μεταξύ web2 και web3. Το NEAR έχει πολλά πλεονεκτήματα στην τεχνική του βάση, συμπεριλαμβανομένων των γρήγορων διακανονισμών συναλλαγών, του χαμηλού κόστους και του sharding στο mainnet το 2021.

WeData: Δημιουργία μιας πλατφόρμας για τη δημιουργία κοινόχρηστων ταμείων δεδομένων που περιέχουν τα δεδομένα που συλλέγονται από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ιδιωτών, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να παραχωρήσουν άδεια για τα δεδομένα αυτά μέσω του compute-to-data του Ocean Protocol με αντάλλαγμα μια οικονομική αποζημίωση.

ExamGuide: Μια διαδικτυακή, επιτραπέζια και κινητή πλατφόρμα προετοιμασίας και εξέτασης εξετάσεων CBT, E-Library, με όραμα να βοηθήσει τους υποψηφίους να διαπρέψουν σε όλες τις μεγάλες εξετάσεις στη Δυτική Αφρική.

Ανάπτυξη αξιολόγησης της υγείας των συνεισφερόντων του DAO: Το TalentDAO θα αναπτύξει ένα επιστημονικά επικυρωμένο εργαλείο έρευνας για τη μέτρηση των ψυχολογικών παραγόντων των συνεισφερόντων του DAO που οδηγούν σε έναν υγιή οργανισμό, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει την ανταλλαγή αυτών των δεδομένων με ασφαλή τρόπο μέσω του πρωτοκόλλου OCEAN.

Datatera: Είναι μια παγκόσμια αγορά για τη σύνδεση των παρόχων δεδομένων και των καταναλωτών δεδομένων, καθιστώντας διαθέσιμα μεγαλύτερα δείγματα ιατρικών συνόλων δεδομένων υψηλής ποιότητας.

Οικοσύστημα OceanDAO

Συνεχίστε να υποστηρίζετε και να παρακολουθείτε την πρόοδο όλων των δικαιούχων επιχορηγήσεων μέσα στο Ocean Pearl ή δείτε τη σελίδα Ιστορικό χρηματοδότησης για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του προγράμματος επιχορηγήσεων.

Πολλά περισσότερα θα ακολουθήσουν - γίνετε μέλη των Συνελεύσεων για να είστε πάντα ενήμεροι και τα λέμε στον 16ο γύρο. Σας ευχαριστούμε!

Ακολουθήστε το Ocean Protocol στο Twitter, το Telegram, το LinkedIn, το Reddit, το GitHub και το Newsletter για ενημερώσεις και ανακοινώσεις του έργου. Και συνομιλήστε απευθείας με άλλους προγραμματιστές στο Discord.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): OceanDAO Round 15 Results

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Idiom

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 09 Μαρτίου 2022