3 min read

Παρουσιάζοντας το Aave Arc

Από το λανσάρισμά του τον Ιανουάριο του 2020, το Aave Protocol-ένα πρωτόκολλο ρευστότητας, ανοικτού κώδικα, αποκεντρωμένο, χωρίς επιμέλεια- έχει γνωρίσει εκθετική ανάπτυξη με τη μέγιστη ρευστότητα να ξεπερνά τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
Παρουσιάζοντας το Aave Arc

Ιστορικό

Από το λανσάρισμά του τον Ιανουάριο του 2020, το Aave Protocol-ένα πρωτόκολλο ρευστότητας, ανοικτού κώδικα, αποκεντρωμένο, χωρίς επιμέλεια- έχει γνωρίσει εκθετική ανάπτυξη με τη μέγιστη ρευστότητα να ξεπερνά τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το σύνολο των ενεργών χρηστών να ανέρχεται σε σχεδόν ένα εκατομμύριο.

Καθώς η ζήτηση για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση ("DeFi") έχει αυξηθεί, έχει αυξηθεί και το ενδιαφέρον των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Αρκετές χρηματοοικονομικές τεχνολογίες, αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου, οικογενειακά γραφεία και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη χρήση μιας έκδοσης του Aave Protocol που ανταποκρίνεται στις εσωτερικές τους απαιτήσεις.

Επιπλέον, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, από επενδυτικές τράπεζες, κληροδοτήματα, αμοιβαία κεφάλαια, συνταξιοδοτικά ταμεία, ακόμη και κεντρικές τράπεζες, έχουν απευθυνθεί για να μάθουν πώς λειτουργεί το Aave Protocol και, γενικότερα, πώς λειτουργεί το DeFi.

Το Aave Arc παρέχει μια απομονωμένη αγορά Aave και ένα περιβάλλον sandbox για τα ιδρύματα ώστε να βιώσουν τη δύναμη του DeFi: διαφάνεια, αποκεντρωμένη διακυβέρνηση, ταχεία καινοτομία, αυτοματοποιημένη εκτέλεση με βάση έξυπνα συμβόλαια, ρευστότητα και δυνατότητα προγραμματισμού.

Το γιατί και το πώς εξηγείται παρακάτω:

KYC και Αποκέντρωση

Τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι πλατφόρμες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας μπορούν να καταστήσουν το DeFi προσβάσιμο σε δισεκατομμύρια χρήστες που δεν έχουν ακόμη ασχοληθεί με τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια για διάφορους λόγους (π.χ. πολυπλοκότητα, πρόσβαση κ.λπ.).

Για την αδειοδότηση, το Aave Arc εισάγει την έννοια των "εγκεκριμένων μερών" που παρέχουν υπηρεσίες KYC, AML και Onboarding στους χρήστες της αγοράς Aave με άδεια. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα εγκεκριμένα μέρη στη Λευκή Βίβλο του Arc εδώ.

Το Aave Arc έχει σχεδιαστεί για να συνεχίσει το ήθος της αποκέντρωσης που αποτελεί κεντρικό στοιχείο του DeFi και, ως εκ τούτου, διέπεται από το Aave Governance με τον ίδιο τρόπο όπως και το Aave V2.

Τα εγκεκριμένα μέρη του Aave Arc διαδραματίζουν ρόλο κηδεμόνα στην αγορά του Aave Arc - δηλαδή, μπορούν συλλογικά (μέσω πολλαπλής υπογραφής) να ασκήσουν βέτο σε ορισμένες προτάσεις του Aave Governance μόνο εάν οι προτάσεις αυτές περιορίζουν τη δυνατότητα των εγκεκριμένων μερών να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης.  Αυτό είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Arc, ενώ παράλληλα διατηρείται ένας "έλεγχος" στα εγκεκριμένα μέρη του Aave Arc που διορίζονται ή απομακρύνονται από τη διακυβέρνηση.

Fireblocks

Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι η Fireblocks LLC, μια εγγεγραμμένη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών χρήματος (MSB) στις Ηνωμένες Πολιτείες με άδειες μεταφοράς χρημάτων σε διάφορες πολιτείες, έχει υποβάλει μια πρόταση βελτίωσης Aave (AIP) για να γίνει το πρώτο εγκεκριμένο μέρος στο Aave Arc (το AIP Fireblocks). Η Fireblocks είναι γνωστή για το κορυφαίο θεσμικό προϊόν πορτοφόλι MPC που υποστηρίζει ήδη πολλά πρωτόκολλα DeFi, συμπεριλαμβανομένου του Aave V2. Η Fireblocks έχει επεξεργαστεί συναλλαγές κρυπτογράφησης ύψους 1,4 εκατ. δολαρίων μέχρι σήμερα.

Εάν αυτό το AIP εγκριθεί από το Aave Governance, το Aave Arc θα είναι η πρώτη αδειοδοτημένη ανάπτυξη του πρωτοκόλλου Aave. Οι συμμετέχοντες στο Aave Arc θα μπορούν να παρέχουν κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία για να κερδίζουν απόδοση ή να δανείζονται περιουσιακά στοιχεία έναντι της παρεχόμενης εξασφάλισής τους. Το Aave Arc θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την ασφαλή, αξιόπιστη και δοκιμασμένη στη μάχη αγορά Aave χωρίς άδεια.

Τα αρχικά διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία για θέσεις στο Aave Arc θα είναι Ethereum, USDC, Bitcoin και AAVE. Το Aave Governance θα είναι σε θέση να προσθέσει νέα περιουσιακά στοιχεία μέσω της τυπικής διαδικασίας υποβολής προτάσεων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://app.aave.com/#/governance/48-QmR1wBgVnieDz3GUoxs6XEK8VgG65zdZtXWy48GP9opzvE

Πρόσβαση

Με την επιφύλαξη της έγκρισης της διακυβέρνησης του AIP της Fireblocks, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα μπορούν να επιβιβαστούν στο Aave Arc μέσω της Fireblocks LLC και να χρησιμοποιήσουν το Aave Arc με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούν το Aave V2.

Αναμένεται ότι στο μέλλον και άλλες ρυθμιζόμενες οντότητες θα υποβάλουν προτάσεις διακυβέρνησης για να εγκριθούν ως whitelisters για το Aave Arc, γεγονός που θα διευκολύνει την επιλογή των συμμετεχόντων στην αγορά να εισέλθουν στο Aave Arc μέσω ενός ή περισσότερων εγκεκριμένων μερών (whitelister).

Συμπέρασμα

Το Aave Arc δημιουργεί τη γέφυρα για τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ώστε να αλληλεπιδρούν με το DeFi και να προσφέρουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες στους δικούς τους πελάτες. Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην αγορά Arc, μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας εδώ:

https://info.fireblocks.com/pd-beta


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): Introducing Aave Arc

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: aave.mirror.xyz

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 18 Νοεμβρίου 2021