7 min read

Πώς να: Ξεκλειδώσετε υψηλότερα επίπεδα χρηματοδότησης στο OceanDAO

Πώς να: Ξεκλειδώσετε υψηλότερα επίπεδα χρηματοδότησης στο OceanDAO
Μια επεξήγηση για το πώς να συμπληρώνετε προτάσεις και να βελτιώνετε την πορεία σας στις επιχορηγήσεις του OceanDAO.

1. Εισαγωγή

Το OceanDAO είναι ένα επιχορηγούμενο από την κοινότητα DAO

Στο OceanDAO, υπάρχουν άνθρωποι στην άλλη πλευρά που ψηφίζουν υπέρ της πρότασης της ομάδας σας. Αξιολογούν την ικανότητα της ομάδας σας να φέρει αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας ως βασικό οδηγό το ιστορικό σε προηγούμενες επιχορηγήσεις. Αυτό μπορεί να είναι υποκειμενικό, καθώς υπάρχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών στόχων. Χρειαζόμαστε κάτι που να είναι αρκετά ευέλικτο για να χειριστεί το OceanDAO διαθέτει πλέον μηχανισμούς για την αναφορά και την αξιολόγηση του ιστορικού παρακολούθησης.

Αυτή η ανάρτηση είναι ένας οδηγός για εσάς, ως ομάδα έργου, σχετικά με τα επίπεδα χρηματοδότησης του OceanDAO, την κατάσταση των έργων, τον τρόπο υποβολής: Υποβολή επικαιροποίησης και ολοκλήρωση των προτάσεών σας,

Το υπόλοιπο της ανάρτησης οργανώνεται ως εξής:

  • Η ενότητα 2 εισάγει τον χρήστη στο πρόγραμμα επιχορήγησης.
  • Η ενότητα 3 περιγράφει τα διάφορα επίπεδα χρηματοδότησης που είναι προσβάσιμα από τους συμμετέχοντες στο DAO.
  • Η Ενότητα 4 καλύπτει την Κατάσταση Έργων.
  • Η ενότητα 5 παρέχει διάφορα παραδείγματα σχετικά με την υποβολή και την ολοκλήρωση των προτάσεων.
  • Η Ενότητα 6 μιλάει λίγο για το μέλλον.

2. Ολοκλήρωση επιχορηγήσεων

Εάν μαθαίνετε πώς να γράφετε μια πρόταση, εργάζεστε για την υποβολή μιας πρότασης ή ίσως έχετε ήδη χρηματοδοτηθεί, τότε αυτή η δημοσίευση στο ιστολόγιο μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τον τρόπο συντονισμού με το DAO.

Αν θέλετε περισσότερα στοιχεία, μπορείτε να διαβάσετε εδώ Πώς να: Υποβάλετε μία Πρόταση. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη σελίδα μας Κατάταξη Έργου

Θα επικεντρωθούμε στις παραμέτρους των παραδοτέων επιχορήγησης μέσα στο πρότυπο πρότασης επιχορήγησης και στον τρόπο συμφωνίας της επιχορήγησής σας με το DAO. Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με το Ocean Port σε αυτό το σημείο και με τον τρόπο υποβολής μιας νέας πρότασης.

Υποβολή πρότασης επιχορήγησης (χρησιμοποιώντας το υπόδειγμα) στο Ocean Port.

3. Επίπεδα Χρηματοδότησης

Γιατί, λοιπόν, πρέπει να συμπληρώσετε τις προτάσεις σας;

Με την εισαγωγή ενός μηχανισμού ενημέρωσης της πρότασης, επιτρέπει στο DAO να σηματοδοτήσει την παράδοση των εργασιών του και την ολοκλήρωση μιας επιχορήγησης. Αυτό με τη σειρά του, επιτρέπει στις ομάδες να επιστρέψουν στη DAO και να ζητήσουν περισσότερη χρηματοδότηση.

Καθώς οι ομάδες ολοκληρώνουν τις υποσχέσεις τους, συνεχίζουν να κινούνται προς την κατεύθυνση ROI>1 και λαμβάνουν χρηματοδότηση, το ανώτατο όριο χρηματοδότησής τους μπορεί να αυξηθεί, επιτρέποντάς τους να αυξήσουν τον χάρτη πορείας ή να κλιμακωθούν με μεγαλύτερη ατιμωρησία. Εναπόκειται σε κάθε Άτομο|Ομάδα|Έργο|Επιχείρηση|Οργανισμό|DAO να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ταμείο του.

Η ολοκλήρωση των προτάσεων δίνει στις ομάδες πρόσβαση σε μεγαλύτερη χρηματοδότηση.

4. Κατάταξη Έργου

Ο δεύτερος λόγος για να υποβάλετε μια επικαιροποίηση και να ολοκληρώσετε την πρότασή σας είναι για να διατηρήσετε μια καλή κατάσταση του έργου. Θα κρατήσουμε αυτή τη θέση απλή και θα επικεντρωθούμε σε αυτό που είναι πιο σημαντικό: να φτάσουμε στο πράσινο.

Διαφορετικές καταστάσεις έργου. Πρέπει να είστε στο πράσινο για να υποβάλετε αίτηση για νέα επιχορήγηση.

Μόλις ολοκληρωθεί ο γύρος, τα χρηματοδοτούμενα έργα λαμβάνουν τη θέση "Μη αναφερόμενα" και έχουν 3 μήνες για να υποβάλουν επικαιροποίηση. Η κατάστασή σας πρέπει να είναι στο πράσινο για να υποβάλετε αίτηση για πρόσθετες επιχορηγήσεις.

5. Υποβολή Ενημερώσεων & Ολοκλήρωση Επιχορηγήσεων

Ο στόχος μας τότε είναι να φτάσουμε από την υπόσχεση ⬜️Παραδοτέου Επιχορήγησης, σε μια κατάσταση ✅️Ολοκληρωμένου.

Αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει αφού υποβάλετε την πρότασή σας. Απλώς απαντάτε στην αρχική σας πρόταση μέσα στο Ocean Port, με μια εξήγηση της εργασίας που ολοκληρώθηκε και όλα τα σημεία ελέγχου να έχουν οριστεί ως ολοκληρωμένα.

Υποβάλετε πρόταση για να λάβετε χρηματοδότηση. Απαντήστε στην πρότασή σας για να την επικαιροποιήσετε και να την ολοκληρώσετε.

Ο προσδιορισμός του τι να γράψετε και πώς να συνδυάσετε την επιχορήγηση μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολος. Αυτή η ανάρτηση προσπαθεί να δώσει πληροφορίες για μερικά διαφορετικά παραδείγματα, ώστε να γίνουν κάποιες πρώτες συστάσεις.

Νέα πρόταση

Θα ξεκινήσετε με την υποβολή της πρότασής σας στο Ocean Port.

Για τις ανάγκες αυτού του ιστολογίου, θα δημιουργήσουμε μια Ένωση Δεδομένων που θα συλλέγει εικόνες ανθρώπων που δίνουν ο ένας στον άλλον "high fives". Οι συμμετέχοντες που υποβάλλουν νέα high fives λαμβάνουν μάρκες αξίας $FIVE ως ανταμοιβή. Το όνομα του έργου θα είναι "Awesome Data Coop".

Αρκετά καλό για την ώρα.

Υποβάλλουμε την πρότασή μας, η οποία περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμήσεων για ROI>1, και παρέχουμε πολλαπλά παραδοτέα επιχορήγησης που θα λάβουν χρηματοδότηση. Παρέχουμε επίσης κάποιες εκτιμήσεις.

Κόλλα πέντε!

Στο υπόλοιπο του ιστολογίου θα παραθέσουμε παραδείγματα με βάση αυτή την υποβολή.

Υποβολή Ενημέρωσης - Ολοκλήρωση

Δεδομένου ότι η ομάδα των σούπερ σκιωδών προγραμματιστών μας εκτίμησε τα πάντα τέλεια και τα παρέδωσε εγκαίρως, μοιραζόμαστε λεπτομέρειες σχετικά με το τι έχουμε παραδώσει, επισημαίνουμε τα αποτελέσματα και τα αποτελέσματα και μοιραζόμαστε τα επόμενα βήματά μας προς την ανάπτυξη.

Η Στάση του Έργου μας θα παραμείνει Πλήρης εάν κανείς δεν αμφισβητεί την ενημέρωσή μας.

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε άλλη μια πρόταση για την προώθηση των συμβάσεων web3, να αναπτύξουμε ένα DAO και να αρχίσουμε να παράγουμε high fives.

Υποβολή Ενημέρωσης - Συμφιλίωση

Σε αυτό το σενάριο η ομάδα μας δεν πέτυχε όλους τους στόχους της.

Παρόλο που ολοκληρώσαμε τον τεχνικό σχεδιασμό και το UX Wireframe, αντιμετωπίσαμε προκλήσεις στην κατασκευή της dApp. Ως νέα ομάδα, υποτιμήσαμε την εργασία που μας περίμενε και αντιμετωπίσαμε περισσότερη δουλειά από την αναμενόμενη.

Δεν πειράζει, έχουμε παραδώσει πολλά από τα frontend και τις έξυπνες συμβάσεις για να παρέχουμε ένα βασικό MVP στο δοκιμαστικό δίκτυο. Εξηγούμε πώς χρησιμοποιήθηκαν τα κεφάλαια για τη δημιουργία αυτού του πρώτου παραδοτέου, κοινοποιούμε ένα νέο σχέδιο το οποίο αποτελείται από 3 φάσεις και θέτουμε το παραδοτέο σε ολοκλήρωση.

Η Κατάταξη του Έργου μας θα παραμείνει Πλήρης εάν κανείς δεν αμφισβητεί την ενημέρωση και τη συμφιλίωσή μας.

Υποβολή Ενημέρωσης - Αναχρηματοδότηση

Σε αυτό το σενάριο η ομάδα μας δάγκωσε περισσότερα από όσα ήταν έτοιμη να μασήσει.

Πήραμε ένα τεχνικό σχέδιο και ένα UX Wireframe εξαιρετικό, αλλά δεν είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι η αρχική μας έρευνα και ανάπτυξη έδειξε τεχνικούς περιορισμούς με βάση την αρχική μεθοδολογία που σχεδιάζαμε να χρησιμοποιήσουμε. Επιπλέον, ο επικεφαλής μηχανικός μας παραιτήθηκε από το έργο.

Στο σημείο αυτό, θεωρούμε ότι θα ήταν πιο εποικοδομητικό να αποσυρθεί το έργο και να επιστραφεί η επιχορήγηση.

Μετά την αποστολή των κεφαλαίων πίσω, η κατάσταση του Έργου μας θα παραμείνει Αναχρηματοδοτούμενη αν κανείς δεν αμφισβητήσει την ενημέρωση και τη συμφιλίωση μας.

Αν και η επιστροφή χρημάτων είναι ένα αποδεκτό μέσο για την παροχή λύσης, πιστεύουμε ότι υπάρχουν πιο εποικοδομητικοί τρόποι για να ενδυναμώσουμε τις ομάδες να επιτύχουν.

Υποβολή Ενημέρωσης - Pivot

Σε αυτό το σενάριο, αντιμετωπίσαμε όλα τα ίδια προβλήματα με το παραπάνω παράδειγμα.

Ωστόσο, αντί να στείλουμε τα κεφάλαια πίσω, στρέφουμε το έργο και χρησιμοποιούμε τα κεφάλαια για την εκκίνηση του επόμενου έργου μας.

Δεδομένου ότι έχουμε κάποια εναπομείναντα κεφάλαια, θα τα λάβουμε υπόψη στη μελλοντική μας πρόταση. Έχουμε ήδη μιλήσει ανοιχτά με την κοινότητα σχετικά με αυτές τις προκλήσεις, γι' αυτό παραπέμπουμε στη νέα Πρόταση που εξηγεί περαιτέρω τη στροφή.

Η κατάσταση του Έργου μας θα παραμείνει Ολοκληρωμένη εάν κανείς δεν αμφισβητεί την ενημέρωση και τη συμφιλίωσή μας.

Θα πρέπει να αναμένουμε ότι τα περισσότερα έργα θα αποτύχουν. Οι ομάδες που πετυχαίνουν θα παρέχουν ασύμμετρη απόδοση επένδυσης. Για τους λόγους αυτούς, θα πρέπει να υποστηρίζουμε τα έργα όσο το δυνατόν περισσότερο για να συμβιβάσουν τα παραδοτέα τους και να συνεχίσουν την οικοδόμηση.

6. Εντάξει, τι ακολουθεί;

Καθώς το OceanDAO εξελίσσεται, ενδέχεται να εισαχθούν υψηλότερα επίπεδα χρηματοδότησης και διαφορετικά κριτήρια επιλεξιμότητας για την περαιτέρω αύξηση του ανώτατου ορίου χρηματοδότησης.

Τα έργα που αναπτύσσονται στο OceanDAO θα πρέπει να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, να δημιουργούν έλξη, να αυξάνουν το κτύπημά τους, να λαμβάνουν χρηματοδότηση και να επιταχύνουν τους σφονδύλους τους.

Επιπλέον, τα έργα του OceanDAO θα μπορούν να ενημερώνουν τις προτάσεις τους και να διαχειρίζονται ευκολότερα την κατάσταση του έργου τους. Ως παράδειγμα, το Ocean Pearl εργάζεται για τη βελτίωση του UX και η ομάδα μηχανικών του OceanDAO συνεργάζεται στενά μαζί της για την υλοποίηση αυτών των χαρακτηριστικών.

Σελίδα προορισμού Ocean Pearl

Μέχρι τότε, παρακαλούμε συνεχίστε να υποβάλλετε ενημερώσεις και ολοκληρώστε τις προτάσεις σας!

Ακολουθήστε το Πρωτόκολλο Ocean στο Twitter, το Telegram, το LinkedIn, το Reddit, το GitHub και το Newsletter για ενημερώσεις και ανακοινώσεις του έργου. Και συνομιλήστε απευθείας με άλλους προγραμματιστές στο Discord.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): How To: Unlock Higher Funding Levels in OceanDAO

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Idiom

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 27 Σεπτεμβρίου 2021