3 min read

#ReFiSummer: Η γέννηση μιας οικονομίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, η κοινότητα εγκαινίασε το mainnet του Celo την Ημέρα της Γης πριν από δύο χρόνια. Αυτό δεν ήταν μια σύμπτωση, αλλά μια σκόπιμη δέσμευση για τη σημασία της οικοδόμησης ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος με στόχο την αναγέννηση του πλανήτη μας.
#ReFiSummer: Η γέννηση μιας οικονομίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Κοινότητα Celo,

Ευτυχισμένη Ημέρα της Γης 2022.

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, η κοινότητα εγκαινίασε το mainnet του Celo την Ημέρα της Γης πριν από δύο χρόνια. Αυτό δεν ήταν μια σύμπτωση, αλλά μια σκόπιμη δέσμευση για τη σημασία της οικοδόμησης ενός χρηματοπιστωτικού συστήματος με στόχο την αναγέννηση του πλανήτη μας.

Από το πρώτο κιόλας προσχέδιο της λευκής βίβλου του Celo το 2017, η έννοια των νομισμάτων που βασίζονται στο φυσικό κεφάλαιο, εμπνευσμένη από τα Ιερά Οικονομικά του Charles Eisenstein, ήταν μια θεμελιώδης και σημαντική επιλογή σχεδιασμού. Σε εκείνο το σημείο, η ιδέα του σχεδιασμού και της έκδοσης ψηφιακών νομισμάτων σε ένα βιώσιμο blockchain και της δημιουργίας μιας ρευστής, εντός της αλυσίδας, αγοράς φυσικών περιουσιακών στοιχείων, φαινόταν ριζοσπαστική. Όταν ξεκίνησε το mainnet, η κοινότητα άρχισε να εξετάζει την εισαγωγή φυσικών περιουσιακών στοιχείων, όπως τα τροπικά δάση, στην αλυσίδα με ουσιαστικό τρόπο. Η Celo Climate Collective γεννήθηκε από αυτό το έργο και ξεκίνησε πέρυσι. Η Climate Collective είναι μια ομάδα έργων Web3, οργανισμών, συμβούλων και υποστηρικτών που είναι εναρμονισμένη με την αποστολή της και είναι αφιερωμένη στην αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής μέσω της επιτάχυνσης των προσπαθειών του οικοσυστήματος για την εισαγωγή φυσικών περιουσιακών στοιχείων στο Αποθεματικό Celo.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, καθώς συνεργαστήκαμε με απίστευτους εταίρους για το κλίμα στο οικοσύστημά μας, συμπεριλαμβανομένων των Toucan, Flow Carbon και Moss - ηγέτες στην εισαγωγή αντισταθμιστικών δικαιωμάτων άνθρακα και φυσικών περιουσιακών στοιχείων στην αλυσίδα - κατέστη σαφές ότι μπορούμε σύντομα να υλοποιήσουμε αυτό το μεγάλο όραμα ενός πλούσιου, αναγεννητικού χρηματοπιστωτικού συστήματος με τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία στην καρδιά του.

Κατά τη γνώμη μου, η Ημέρα της Γης 2022 σηματοδοτεί τη γέννηση μιας νέας οικονομίας - της αναγεννητικής οικονομίας. Μιλάμε για την αναγεννητική χρηματοδότηση (ReFi) εδώ και καιρό, αλλά ποτέ δεν αισθανόταν τόσο αναγκαία και επικείμενη όσο σήμερα.

Η ReFi είναι η αφύπνιση μιας οικονομίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Να γιατί.

Τα αντισταθμιστικά στοιχεία άνθρακα - η κορυφή του παγόβουνου της ReFi - αντιπροσωπεύουν ήδη μια αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων και η δική μας έρευνα προβλέπει ότι η ζήτηση για αντισταθμιστικά στοιχεία άνθρακα θα αυξηθεί από 1,7 δισεκατομμύρια τόνους σωρευτικής ζήτησης τα τελευταία 16 χρόνια σε 1,1 έως 3,6 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως μέχρι το 2050. Σε τρέχουσες τιμές, αυτό ισοδυναμεί με δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι εύκολο να διακρίνει κανείς μια νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων στα σκαριά, όταν προσθέσει νέες εφαρμογές επί της αλυσίδας, όπως τα NFTs ή τα stablecoins του Celo, τα οποία υποστηρίζονται εν μέρει από περιουσιακά στοιχεία φυσικού κεφαλαίου.

Το κίνημα ReFi μπορεί να δημιουργήσει τη βαθιά συστημική αλλαγή που απαιτείται όχι μόνο για την αναστροφή της κλιματικής κρίσης και την αποκατάσταση της υγείας του πλανήτη, αλλά και για τη σημαντική βελτίωση της υγείας των κοινοτήτων μας και την ενδυνάμωση των ατόμων.

Αν συμμετείχατε στο Celo Connect νωρίτερα αυτό το μήνα, πιθανώς συναντήσατε μερικούς από τους ιδρυτές που εργάζονται πάνω στα δομικά στοιχεία και τις εφαρμογές αυτής της νέας αναγεννητικής οικονομίας.

Το συνέδριο ήταν γεμάτο και απίστευτα ενεργητικό. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν τις ιδέες τους και συμμετείχαν σε ειλικρινείς, ουσιαστικούς διαλόγους σχετικά με την αποστολή του Celo και τις συλλογικές και ατομικές μας επιτυχίες και προκλήσεις. Ανταμείβοντας σε πολλά επίπεδα, απέδειξε την αξία της συνεργασίας και κατέδειξε ότι πρέπει να συναντιόμαστε με μεγαλύτερη συχνότητα και πρόθεση - όχι μόνο σε συνέδρια. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες να χτίζουμε δημόσια και να γινόμαστε πλουσιότεροι μέσω της συμμετοχής στην κοινότητα. Για το σκοπό αυτό, παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συμμετάσχετε στις εβδομαδιαίες κλήσεις της κοινότητάς μας στο Discord και στις μηνιαίες συναντήσεις όλων των μελών μας στο Kuneco.

Έχουμε μεγαλώσει σημαντικά μέσα σε δύο χρόνια, αλλά μια αλήθεια έχει παραμείνει σταθερή: η κοινότητα του Celo αποτελείται από τους πιο ταλαντούχους, εμπνευσμένους και με γνώμονα την αποστολή ανθρώπους που έχω συναντήσει ποτέ. Αισθάνομαι τιμή να χτίζω δίπλα σας και ποτέ δεν έχω νιώσει πιο αισιόδοξος για την κοινότητά μας από ό,τι σήμερα.

Το #ReFiSummer ξεκινά τώρα.

Rene Reinsberg

ΥΓ: Αν σκοπεύετε να συμμετάσχετε στο EthCC στο Παρίσι, επικοινωνήστε μαζί μας σχετικά με τον προγραμματισμό και τις ευκαιρίες χορηγίας στο Celo Salon.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): #ReFiSummer: The Birth of a Trillion-Dollar Economy

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Celo Foundation

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 22 Απριλίου 2022