4 min read

Το Ίδρυμα Celo εγκαινιάζει το Celo University Guild για να συνδέσει τα πανεπιστήμια παγκοσμίως με την αποστολή μας

Το Ίδρυμα Celo εγκαινιάζει το Celo University Guild για να συνδέσει τα πανεπιστήμια παγκοσμίως με την αποστολή μας

Στα τέλη του περασμένου μήνα, το Ίδρυμα Celo εγκαινίασε την Πανεπιστημιακή Συντεχνία Celo, έναν ενιαίο πόρο που δημιουργήθηκε για να δώσει τη δυνατότητα σε πανεπιστήμια, κολέγια και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως να φιλοξενούν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις blockchain/κρυπτογράφησης και να μοιράζονται την αποστολή του Celo για την επίτευξη ευημερίας για όλους. Η Συντεχνία θα φέρει σε επαφή φοιτητές κάθε επιπέδου επάρκειας, από τους περίεργους για την κρυπτογράφηση μέχρι τους έμπειρους βετεράνους, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να μάθουν, να μοιραστούν τις γνώσεις τους με άλλους, να υποβάλουν αίτηση για υποστήριξη εκκίνησης και να κερδίσουν ανταμοιβές για τη συμμετοχή τους. Κάθε ομάδα φοιτητών, καθηγητής ή κοινοπραξία πανεπιστημίων μπορεί να υποβάλει αίτηση.*

Πόροι Συντεχνίας

Στα σχολεία που γίνονται δεκτά στη Συντεχνία προσφέρονται διάφοροι πόροι.

Celo Speak

Τα σχολεία (που ονομάζονται κεφάλαια) μπορούν να κλείνουν ομιλητές μέσω του Celo Speak, μιας πλατφόρμας που συνδέει τους διοργανωτές εκδηλώσεων με μέλη της κοινότητας Celo, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών και ιδρυτών. Οι ομιλητές μπορούν να συμμετέχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων, από μικρές συνεδρίες εκμάθησης για αρχάριους μέχρι σεμινάρια εξειδίκευσης. Τα τμήματα ενθαρρύνονται επίσης να διοργανώνουν άτυπες συναντήσεις για να μπορούν οι μαθητές να γνωρίσουν τοπικά μέλη της κοινότητας Celo σε κοινωνικό περιβάλλον.

Εκπαιδευτικές πλατφόρμες

Η Συντεχνία παρέχει εκπαιδευτικούς πόρους που αναπτύσσονται εσωτερικά και με συνεργάτες. Οι διοργανωτές είναι ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πόρους σε εκδηλώσεις (θυμηθείτε να δώσετε τα εύσημα όπου πρέπει!). Οι δημοφιλείς πόροι περιλαμβάνουν την ομότιμη πλατφόρμα μάθησης Dacade και το κανάλι YouTube του Celo. Η Συντεχνία θα συνεργαστεί επίσης με πανεπιστήμια για να συμβάλει σε προγράμματα πιστοποίησης της εκπαίδευσης blockchain και σε ενότητες μαθημάτων.

Υποστήριξη επιχειρηματιών

Η Συντεχνία προσκαλεί τους επίδοξους επιχειρηματίες που μοιράζονται την αποστολή του Celo να γίνουν μέλη της κοινότητας των οικοδόμων του Celo. Υπάρχουν διάφορα μονοπάτια. Οι ιδρυτές με ιδέες που συνάδουν με την αποστολή του Celo μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να ενταχθούν σε μια ομάδα του Celo Camp, ενός εικονικού επιταχυντή blockchain, ή να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος επιχορήγησης του Celo ή του Ταμείο επιχειρηματικού κινδύνου του οικοσυστήματος Celo, το οποίο υποστηρίζεται από την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Andreessen Horowitz και άλλους.

Οι ιδρυτές που δημιουργούν έργα που συνάδουν με την αποστολή τους σε άλλα πρωτόκολλα μπορούν να συνεργαστούν με μία από τις συλλογικότητες του Celo, όπως η Συμμαχία για την Ευημερία ή η Συλλογικότητα για το Κλίμα. Η Συντεχνία υποστηρίζει επίσης και επιβραβεύει τα κεφάλαια που ενσωματώνουν το Celo σε προγράμματα θερμοκοιτίδων και επιχειρηματιών. Για παράδειγμα, ένα παράρτημα μπορεί να προσθέσει έναν μέντορα του Celo σε ένα πρόγραμμα ή να προσφέρει ένα κεφάλαιο εκκίνησης του Celo στο τέλος ενός προγράμματος για να ενθαρρύνει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να βασιστούν στο Celo.

Υποστήριξη Hackathon

Η συντεχνία υποστηρίζει επίσης τα hackathons των κεφαλαίων. Οι ομιλητές που έχουν κλείσει θέση μέσω του Celo Speak μπορούν να παρουσιάσουν θέματα που σχετίζονται με τους προγραμματιστές, ενώ οι μέντορες από την κοινότητα παρέχουν καθοδήγηση στους κατασκευαστές κατά το στάδιο της ιδέας. Η συντεχνία θα συμβουλεύει σχετικά με τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των υποβολών του hackathon και σχετικά με τα ποσά και τα είδη των βραβείων.

Γίνετε μέλος της Συντεχνίας και ανεβείτε στις τάξεις της

Για την ενθάρρυνση της συμμετοχής στη Συντεχνία, τα μέλη λαμβάνουν πόντους καθώς ανεβαίνουν στην ιεραρχία της Συντεχνίας. Οι πόντοι κερδίζονται για τη διοργάνωση και την παρακολούθηση εκδηλώσεων, την επίτευξη ενός νέου βαθμού, την καθοδήγηση σε hackathons που διοργανώνονται από άλλα τμήματα, την παραπομπή μιας νεοσύστατης επιχείρησης στο οικοσύστημα Celo και πολλά άλλα.

Ακολουθεί μια ματιά στο σύστημα κατάταξης τεσσάρων βαθμίδων, εμπνευσμένο από την δενδροκομία (μελέτη των δέντρων):

  1. Baby Bonsai: Νέα μέλη της συντεχνίας και συμμετέχοντες στο κανάλι Celo Discord.
  2. Wood Wide Web: Μέλη που φιλοξενούν μικρές εκδηλώσεις.
  3. Elden Tree: Μέλη που φιλοξενούν μεγάλες εκδηλώσεις οι οποίες καταλήγουν σε έργα χτισμένα στο Celo.
  4. Lord of the Wilds: Μέλη που αναγνωρίζονται ως ηγέτες για τη δημιουργία ενός DAO ή τη συμμετοχή τους στη διακυβέρνηση του κεφαλαίου, τη δημιουργία εκδηλώσεων για άλλα πανεπιστήμια και τη δημιουργία βαθύτερων συνεργασιών Celo (π.χ. ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών, συμπερίληψη του Celo στο πρόγραμμα σπουδών τους και ενσωμάτωση του Celo στα προγράμματα θερμοκοιτίδων ή επιχειρηματιών).

Κερδίστε μια υποτροφία για το Ethcc Paris

Η Πανεπιστημιακή Συντεχνία Celo προσφέρει χορηγίες για τη συμμετοχή στο Ethcc Paris, τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση του Ethereum στην Ευρώπη. Τα πρώτα πέντε πανεπιστήμια που δήλωσαν συμμετοχή στη συντεχνία έλαβαν ήδη δύο υποτροφίες σε μετρητά για φοιτητές ύψους 1.500 cUSD (το σταθερό περιουσιακό στοιχείο του πρωτοκόλλου Mento που παρακολουθεί την αξία του δολαρίου ΗΠΑ) το καθένα. Από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, μερικές μεμονωμένες υποτροφίες των 1.500 cUSD είναι ακόμη διαθέσιμες για τα επόμενα πανεπιστήμια που θα εγγραφούν. Οι νικητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για την κάλυψη ταξιδιού, διαμονής ή διατροφής.

Η κοινότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής του Ιδρύματος Celo και του οικοσυστήματος Celo, και η συντεχνία είναι ενθουσιασμένη που προσκαλεί φοιτητές από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στη δημιουργία ενός πιο προσβάσιμου και χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Υποβάλετε αίτηση για να γίνετε μέλος της Πανεπιστημιακής Συντεχνίας Celo σήμερα!*

* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): The Celo Foundation Launches Celo University Guild to Connect Universities Worldwide with Our Mission

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Celo Blog

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 15 Ιουνίου 2022