Η επόμενη αναβάθμιση του δικτύου θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου 2022 (μπλοκ 2.668.888). Οι αναβαθμίσεις του δικτύου είναι τεχνικά σκληρές διακλαδώσεις και απαιτούν από όλους τους συμμετέχοντες στο δίκτυο Monero να ενημερώσουν το λογισμικό τους. Το νέο λογισμικό (v0.18 "Fluorine Fermi") θα κυκλοφορήσει ένα μήνα πριν από την αναβάθμιση του δικτύου, στις ~16 Ιουνίου.

Αυτή η αναβάθμιση του δικτύου θα εισάγει σημαντικά νέα χαρακτηριστικά όπως:

Ο πλήρης κατάλογος των αλλαγών και βελτιώσεων θα κυκλοφορήσει μαζί με τα νέα δυαδικά αρχεία.

Τα πρακτικά της συνάντησης όπου αποφασίστηκαν οι ημερομηνίες της αναβάθμισης του δικτύου είναι διαθέσιμα στο Github.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς το Monero χρησιμοποιεί hard-forks για την αναβάθμιση του δικτύου, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο από το LocalMonero: "How Monero Uses Hard-Forks to Upgrade the Network"

Συχνές ερωτήσεις

Ε: Σκληρή διακλάδωση; Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει διάσπαση και θα δημιουργηθεί ένα νέο νόμισμα;

Α: Όχι. Οι σκληρές διακλαδώσεις στο Monero γίνονται για να βελτιώσουν το βασικό πρωτόκολλο και δεν είναι αμφιλεγόμενες. Δεν θα υπάρξει διάσπαση και δεν θα δημιουργηθεί νέο νόμισμα.

Ε: Τι πρέπει να κάνω για να είμαι προετοιμασμένος για αυτή την αναβάθμιση;

Α: Μια νέα έκδοση θα ανακοινωθεί πριν από την αναβάθμιση του δικτύου (περίπου στις 16 Ιουνίου). Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το ενημερωμένο λογισμικό μόνο μέχρι τη στιγμή της αναβάθμισης του δικτύου (16 Ιουλίου). Για τον τελικό χρήστη, θα είναι σαν μια απλή ενημέρωση λογισμικού.

Ε: Πώς μπορώ να ενημερώσω το πορτοφόλι/τον κόμβο μου;

Α: Λεπτομερείς οδηγίες θα αναρτηθούν μαζί με την ενημέρωση του λογισμικού, αλλά βασικά οι χρήστες θα πρέπει απλά να αντικαταστήσουν το προηγούμενο λογισμικό τους (monerod, monero-wallet-cli, monero-wallet-gui) με τη νέα έκδοση. Αυτό είναι όλο.

Ε: Αν έχω τα νομίσματά μου σε χάρτινο πορτοφόλι, πρέπει να κάνω κάτι;

Α: Όχι, απλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού Monero όταν αποφασίσετε να μετακινήσετε τα νομίσματά σας.

Ε: Εάν έχω τα νομίσματά μου σε ένα πορτοφόλι υλικού, πρέπει να κάνω κάτι;

Α: Ναι, θα πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή Monero ή το υλικολογισμικό της συσκευής από τον κατασκευαστή μόλις είναι διαθέσιμη η κατάλληλη ενημέρωση. Βεβαιωθείτε πάντα ότι πηγαίνετε κατευθείαν στον επίσημο ιστότοπο του κατασκευαστή για να λάβετε αυτές τις ενημερώσεις!

Ε: Θα υπάρξουν αλλαγές στον αλγόριθμο PoW;

Α: Όχι. Ο αλγόριθμος PoW δεν θα επηρεαστεί. Η εξόρυξη θα λειτουργεί όπως πριν και οι εξορυκτές δεν θα χρειαστεί να ενημερώσουν το λογισμικό τους.

Αν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με τη σκληρή διακλάδωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο r/MoneroSupport ή μέσω του #monero στο IRC ή στο Matrix.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): Monero will undergo a network upgrade on 16th July, 2022

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: sethforprivacy

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 20 Απριλίου 2022