5 min read

Το Ocean Market θα εισαγάγει αξιολογήσεις και κριτικές χάρη στην υποδομή εμπιστοσύνης της UTU

Το Ocean Market θα εισαγάγει αξιολογήσεις και κριτικές χάρη στην υποδομή εμπιστοσύνης της UTU
Η υποδομή εμπιστοσύνης της UTU με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για τη δημιουργία ολοκληρωμένων προφίλ παρόχων δεδομένων, καταναλωτών δεδομένων και συνόλων δεδομένων στο Ocean Market

Το Πρωτόκολλο Ocean συνεργάζεται με την UTU για να λανσάρει την υποδομή εμπιστοσύνης Web3 για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο στο Ocean Market και να δημιουργήσει μηχανισμούς για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των δύο πλατφορμών.

Το όραμα της UTU είναι να καταστήσει το διαδίκτυο ένα ασφαλέστερο και πιο αξιόπιστο μέρος συγκέντρωσης, ανταλλαγής, εργασίας και συναλλαγών. Η καθοδηγούμενη από τεχνητή νοημοσύνη (AI) υποδομή εμπιστοσύνης της μπορεί να εισάγει τη δραστηριότητα των παρόχων δεδομένων, των καταναλωτών δεδομένων και των συνόλων δεδομένων του Ocean Market και άλλων οντοτήτων για τη δημιουργία ολοκληρωμένων προφίλ. Επιπλέον, οι χρήστες του Ocean Market θα μπορούν να βαθμολογούν και να αξιολογούν κάθε μία από αυτές τις οντότητες. Όλα αυτά τα δεδομένα θα αναλύονται δυναμικά για τη δημιουργία μιας βαθμολογίας εμπιστοσύνης για κάθε οντότητα. Χρησιμοποιεί το blockchain για να επιβραβεύει τους αξιόπιστους φορείς και να διασφαλίζει ότι οι αξιολογήσεις και οι βαθμολογίες δεν μπορούν να χειραγωγηθούν.

Υπάρχουν τέσσερα στοιχεία που θα κατασκευάσει η UTU με το Ocean, τόσο στο Κύριο Δίκτυο του Ethereum όσο και στο Polygon:

  1. Μια αυτόνομη διαδικτυακή εφαρμογή που αξιολογεί τα περιουσιακά στοιχεία και τους λογαριασμούς δεδομένων του Ocean,
  2. Ένα γραφικό στοιχείο που ενσωματώνει τις αξιολογήσεις απευθείας στο Ocean Market;
  3. Μια μηχανή επιμέλειας που συνιστά τα πιο συναφή στοιχεία δεδομένων και λογαριασμούς στους χρήστες του Ocean Market,
  4. Ενημερώσεις για όλα τα παραπάνω μόλις κυκλοφορήσει το Ocean v4.

Αυτή η συνεργασία θα οδηγήσει σε αυξημένη εμπιστοσύνη και διαφάνεια της πλατφόρμας, η οποία θα μειώσει την τριβή στις συναλλαγές, θα βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν ευκολότερα ποιοτικά σύνολα δεδομένων από αξιόπιστους παρόχους δεδομένων για να τα χρησιμοποιήσουν είτε για ανάλυση δεδομένων είτε για να τα κλειδώσουν, να αποφύγουν το άδειασμα των κοινόχρηστων ταμείων και άλλες κακόβουλες δραστηριότητες και άλλα. Τα τέλη για την ανάπτυξη λογισμικού και τη χρήση της Διεπαφής Προγραμματισμού Εφαρμογής (API) UTU θα χρηματοδοτηθούν από το Ίδρυμα του Πρωτοκόλλου Ocean και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών θα ολοκληρωθεί έως το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Θα διερευνήσουμε επίσης τρόπους ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των πλατφορμών μας με τρόπο που να διαφυλάττει την ιδιωτικότητα.

Η αποστολή του Πρωτοκόλλου Ocean αφορά τη δημιουργία ενός συστήματος χωρίς εμπιστοσύνη για την ανταλλαγή δεδομένων, γι' αυτό είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την κοινή μας επιχείρηση με την UTU. Θα επιτρέψει στους καλούς φορείς του Ocean Market να επιδείξουν την εμπιστοσύνη που έχουν κερδίσει στην αγορά, η οποία με τη σειρά της θα δώσει κίνητρο σε άλλους να εμπιστεύονται ξανά και ξανά αυτούς τους φορείς - ένας ενάρετος κύκλος διαφάνειας και εμπιστοσύνης χωρίς κεντρικούς μεσάζοντες.

- Manan Patel, Επιταχυντής Ανάπτυξης στο Πρωτόκολλο Ocean

Το πρωτόκολλο UTU αποζημιώνει τους χρήστες για την παροχή αξιολογήσεων και κριτικών ακρίβειας και για την κοινή χρήση των δεδομένων τους με την πλατφόρμα UTU. Η συνεργασία θα διευκολύνει τους χρήστες της UTU να αξιοποιήσουν περαιτέρω τα δεδομένα τους στο Ocean Market, γινόμενοι πάροχοι δεδομένων- οι χρήστες θα διατηρήσουν τον πλήρη έλεγχο σχετικά με τα δεδομένα που θα μοιραστούν με οποιαδήποτε πλατφόρμα, τα δεδομένα που θα ήθελαν να νομισματοποιήσουν και τον τρόπο χρήσης τους.

Η UTU και το Πρωτόκολλο Ocean μοιράζονται τις πεποιθήσεις ότι 1) τα δεδομένα αποτελούν μια νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και 2) η προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων είναι υψίστης σημασίας. Έχουμε μελετήσει τα μοντέλα δεδομένων τους στο παρελθόν και έχουμε εντυπωσιαστεί από το οικοσύστημα που έχουν δημιουργήσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους για να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη στην αγορά δεδομένων τους και να διευκολύνουμε την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των πλατφορμών μας με τρόπο που να διατηρεί την ιδιωτικότητα. Αυτή η συνεργασία είναι ιδιαίτερα συναρπαστική για εμάς, καθώς θυμάμαι τον Trent να δίνει μια μικρή ομιλία στην συνομοταξία θερμοκοιτίδων μας στο Zeroth AI το 2018 και να σκέφτεται ότι μια συνεργασία UTU-Ocean θα ήταν μια τεράστια επικύρωση και περίπτωση χρήσης για το μοντέλο μας - 3 χρόνια για να κλείσει ο κύκλος σε αυτό.

- Jason Eisen, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της UTU

Θα διερευνήσουμε πρόσθετους τρόπους ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των πρωτοκόλλων μας:

  1. Τοποθέτηση δημοσίως διαθέσιμων δεδομένων UTU επί της αλυσίδας (όπως εγκρίσεις, συναλλαγές και άλλα) στο Ocean Market.
  2. Αγορά συνόλων δεδομένων στο Ocean Market που μπορεί να είναι χρήσιμα για το πρωτόκολλο UTU.
  3. Ανάλυση του ποιος παρείχε και κατανάλωσε ποια σύνολα δεδομένων και ποιος παρείχε ρευστότητα σε ποια σύνολα δεδομένων στο Ocean (χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό κλειδώματος/επιμέλειας) για την εξαγωγή συστάσεων και ανατροφοδότησης της UTU.

Σχετικά με το πρωτόκολλο Ocean

Η αποστολή του Πρωτοκόλλου Ocean είναι να δώσει το έναυσμα για μια Οικονομία Δεδομένων Web3 που θα αγγίξει τον κόσμο, δίνοντας την εξουσία πίσω στους ιδιοκτήτες των δεδομένων και επιτρέποντας στους ανθρώπους να αποκομίσουν αξία από τα δεδομένα για να βελτιώσουν τον κόσμο μας.

Τα δεδομένα είναι μια νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων- το Πρωτόκολλο Ocean ξεκλειδώνει την αξία τους. Οι ιδιοκτήτες και οι καταναλωτές δεδομένων χρησιμοποιούν την εφαρμογή Ocean Market για να δημοσιεύουν, να ανακαλύπτουν και να καταναλώνουν περιουσιακά στοιχεία δεδομένων με ασφαλή τρόπο, διατηρώντας την ιδιωτικότητα.

Τα Ocean tokens δεδομένων μετατρέπουν τα δεδομένα σε περιουσιακά στοιχεία δεδομένων. Αυτό επιτρέπει πορτοφόλια δεδομένων, ανταλλαγές δεδομένων και συνεταιρισμούς δεδομένων, αξιοποιώντας πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων, συναλλακτήρια και άλλα εργαλεία για την Αποκεντρωμένη Οικονομία (DeFi). Τα έργα χρησιμοποιούν τις βιβλιοθήκες του Ocean και το OCEAN στις δικές τους εφαρμογές για να βοηθήσουν στην προώθηση της Οικονομίας Δεδομένων.

Το OCEAN token χρησιμοποιείται για το κλείδωμα σε δεδομένα, τη διακυβέρνηση της χρηματοδότησης της κοινότητας του Πρωτοκόλλου Ocean και την αγορά και πώληση δεδομένων. Η προσφορά του διανέμεται με την πάροδο του χρόνου για την προώθηση της βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης και της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας. Το OCEAN έχει σχεδιαστεί για να αυξάνεται με την άνοδο του όγκου χρήσης.

Επισκεφθείτε το oceanprotocol.com για να μάθετε περισσότερα.

Twitter | LinkedIn | Blockfolio | Blog | YouTube | Reddit | Telegram Chat | Discord


Σχετικά με την UTU

Η UTU οικοδομεί την υποδομή εμπιστοσύνης του διαδικτύου για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να συμμετέχουν και να συναλλάσσουν με ευκολότερο, ασφαλέστερο και πιο αξιόπιστο τρόπο.

Τα προϊόντα Διεπαφής Προγραμματισμού Εφαρμογής (API) που βασίζονται σε Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) συλλέγουν και αναλύουν δεδομένα για να δημιουργήσουν σήματα εμπιστοσύνης και εξατομικευμένες συστάσεις που βοηθούν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να λάβουν τις καλύτερες αποφάσεις για την περίπτωσή τους. Και το πρωτόκολλο UTU ανταμείβει τους χρήστες στο blockchain για αξιόπιστες ενέργειες και τους αποζημιώνει για την κοινή χρήση των δεδομένων τους, προστατεύοντας παράλληλα την ιδιωτική τους ζωή.

Η UTU αλλάζει τα οικονομικά της εμπιστοσύνης, διασφαλίζει ότι η εμπιστοσύνη δεν μπορεί να εξαγοραστεί ή να χειραγωγηθεί και αξιοποιεί τα δεδομένα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις.

Έχουμε την υπερήφανη έδρα μας στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Μάθετε περισσότερα για εμάς στον ιστότοπό μας, στα Twitter, Telegram, LinkedIn, Reddit, YouTube, και Facebook.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): Ocean Market will introduce ratings & reviews thanks to UTU’s trust infrastructure

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Ocean Protocol Team

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 21 Ιουνίου 2021