3 min read

Το Ocean Protocol ανακοινώνει την έναρξη του DataX, ενός επιχορηγούμενου του OceanDAO

Το Ocean Protocol ανακοινώνει την έναρξη του DataX, ενός επιχορηγούμενου του OceanDAO

Το Ocean Protocol, το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο ανταλλαγής δεδομένων που ξεκλειδώνει δεδομένα για την τεχνητή νοημοσύνη, ανακοινώνει με ενθουσιασμό την έναρξη του DataX Protocol, ενός έργου που χρηματοδοτείται μέσω του OceanDAO, του προγράμματος επιχορηγήσεων της κοινότητας του Ocean.

Το πρωτόκολλο DataX έχει μια φιλόδοξη σειρά καινοτόμων εργαλείων DeFi για σύνολα δεδομένων στο χάρτη πορείας. Στόχος του είναι να δημιουργήσει υποδομές DataFi που θα βοηθήσουν στην επιβίβαση μαζών στην οικονομία των δεδομένων και επίσης να ενισχύσει το αποτύπωμα του Ocean Protocol με τη δημιουργία καινοτόμων εργαλείων γύρω από τα datatokens.

DataX: Εργαλεία DeFi για εφαρμογές δεδομένων

Το πρωτόκολλο DataX δημιουργεί ένα ανοικτό και αποκεντρωμένο οικονομικό επίπεδο σε σύνολα δεδομένων. Στόχος του είναι να δημιουργήσει συμπληρωματική υποδομή γύρω από τα datatokens του Ocean Protocol που θα δώσει ώθηση σε νέες ενσωματώσεις στο οικοσύστημα Ocean. Το DataX Protocol στην αρχή θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε προγραμματιστή ή dapp να χρησιμοποιήσει τις βιβλιοθήκες και τα εργαλεία του για να χτίσει και να δημιουργήσει υποδομές διαπραγμάτευσης και κλειδώματος με πολλαπλά tokens.

Τα εργαλεία DataX υπόσχονται να αυξήσουν τις μετρήσεις στο οικοσύστημα Ocean, όπως ο αριθμός των εφαρμογών που κατασκευάζονται, οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες, η συνολική αξία που κλειδώνεται και ο όγκος συναλλαγών των συνόλων δεδομένων.

Εν τέλει, το πρωτόκολλο DataX στοχεύει να καταστήσει τα δεδομένα ρευστά και μια κυρίαρχη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Datapolis DApp

Για να προωθήσει την υιοθέτηση της οικονομίας των δεδομένων, το πρωτόκολλο DataX εγκαινιάζει την έννοια του έθνους δεδομένων - ένα πρότυπο για τα κράτη και τις χώρες που αντιμετωπίζουν τα δεδομένα τους ως σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και συμμετέχουν στη δημιουργία μιας οικονομίας δεδομένων για τους πολίτες τους.

Για την εφαρμογή αυτού του προτύπου και για να κάνει την προοπτική του κλειδώματος και της επένδυσης σε datatokens για τις μάζες ενδιαφέρουσα, το DataX κατασκευάζει επίσης μια πλατφόρμα λευκής ετικέτας με την ονομασία Datapolis. Η Datapolis είναι μια εικονική κυρίαρχη πόλη-κράτος που υπερηφανεύεται για τον εαυτό της ως το πρώτο έθνος δεδομένων στον κόσμο. Αποτελεί επίσης μια βιτρίνα των χαρακτηριστικών του DataX.

Η Datapolis δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι ένα ιδανικό σενάριο στον πραγματικό κόσμο για την ανταλλαγή δεδομένων, την εμπορία συνόλων δεδομένων ή την απόκτηση κέρδους από τα δεδομένα. Η Datapolis είναι χτισμένη γύρω από τις βασικές αρχές της αποκέντρωσης και της δημοκρατίας, όπου οι πολίτες έχουν λόγο μέσω ψηφοφορίας, οικονομικών δραστηριοτήτων όπως η συναλλαγή και το κλείδωμα, ή βοηθούν στην ανάπτυξη της κοινότητας DataX και κερδίζουν κίνητρα.

Ο Trent McConaghy, ιδρυτής του Ocean Protocol, σχολίασε:

Το Ocean δημιουργήθηκε με στόχο να εξισώσει τους όρους ανταγωνισμού γύρω από τα δεδομένα και την τεχνητή νοημοσύνη, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να συμμετέχουν στη νέα οικονομία των δεδομένων. Το Πρωτόκολλο DataX ενισχύει το οικοσύστημα Ocean, καταλύοντας τα δεδομένα ως περιουσιακά στοιχεία και τις κοινότητες που δημιουργούνται γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία δεδομένων.

Ο Manan Patel, ιδρυτής του DataX Protocol πρόσθεσε:

Το πρωτόκολλο DataX θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο όχι μόνο στην περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος του Ocean, αλλά και στην καθιέρωση των δεδομένων ως κυρίαρχη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το DataFi κατέχει το κλειδί για την επίλυση παγκόσμιων ζητημάτων, από την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ιδιοκτησία δεδομένων μέχρι την εισοδηματική ανισότητα και ακόμη και τη φτώχεια. Αυτή η έναρξη του πρωτοκόλλου DataX είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η πλατφόρμα Datapolis θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2022, με σύνολα δεδομένων για συναλλαγές και κλειδώματα. Μακροπρόθεσμα, η Datapolis θα προσθέσει περισσότερα χαρακτηριστικά στο ρόστερ, όπως η καλλιέργεια δεδομένων, οι ασφαλίσεις δεδομένων, τα δάνεια δεδομένων.


Σχετικά με το Ocean Protocol

Το Ocean Protocol είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων που πρωτοστατεί στο κίνημα για το ξεκλείδωμα μιας νέας οικονομίας δεδομένων, την κατάργηση των σιλό δεδομένων και την ανοικτή πρόσβαση σε ποιοτικά δεδομένα. Η διαισθητική τεχνολογία αγοράς του Ocean επιτρέπει τη δημοσίευση, την ανακάλυψη και την κατανάλωση δεδομένων με ασφαλή τρόπο, διατηρώντας την ιδιωτικότητα. Δίνοντας πίσω την εξουσία στους ιδιοκτήτες δεδομένων, το Ocean επιλύει το συμβιβασμό μεταξύ της χρήσης ιδιωτικών δεδομένων και της δημόσιας έκθεσής τους.

Σχετικά με το πρωτόκολλο DataX

Το πρωτόκολλο DataX είναι ένα πρωτόκολλο DeFi που χτίζει μια καινοτόμο ανοικτή χρηματοοικονομική υποδομή σε σύνολα δεδομένων. Το DataX φέρνει το DeFi στα δεδομένα και είναι μια πύλη που ξεκλειδώνει το DataFi για τις μάζες. Το DataX δημιουργεί χρηματαγορές ειδικά προσαρμοσμένες για σύνολα δεδομένων και συναφείς υπηρεσίες με στόχο να καταστήσει τα δεδομένα πραγματικά ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία και μια κυρίαρχη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): Ocean Protocol announces the launch of DataX, an OceanDAO grantee

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Ocean Protocol Team

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 10 Φεβρουαρίου 2022