4 min read

To Ocean στη Διαδικτυακή Αλυσίδα Energy

To Ocean στη Διαδικτυακή Αλυσίδα Energy
Τα έξυπνα συμβόλαια του Πρωτοκόλλου Ocean και του Ocean Market εκτελούνται τώρα στο ειδικό δίκτυο του Ιδρύματος Energy Web

Στο πλαίσιο της στρατηγικής πολλαπλών αλυσίδων του Ocean, έχουμε αναπτύξει την τεχνολογία του Ocean στο Energy Web Chain (EWC), το ειδικό δίκτυο για το Energy Web (EW). Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ενεργειακή καθετοποίηση του οικοσυστήματος δεδομένων του Ocean.

Το Energy Web είναι το κορυφαίο αποκεντρωμένο ενεργειακό οικοσύστημα, το οποίο εμπιστεύονται σημαντικές ενεργειακές εταιρείες, όπως η GE, η Tepco και εθνικοί φορείς παγκοσμίως. Στην κοινοπραξία Energy Web συμμετέχουν περισσότεροι από 100 οργανισμοί. Η τεχνολογία EW επιτρέπει σε οποιοδήποτε ενεργειακό περιουσιακό στοιχείο που ανήκει σε οποιονδήποτε πελάτη να συμμετέχει σε οποιαδήποτε αγορά ενέργειας.

Το Energy Web Chain (EWC) "είναι μια δημόσια, επιχειρησιακή πλατφόρμα blockchain σχεδιασμένη για τις ρυθμιστικές, λειτουργικές και αγοραίες ανάγκες του ενεργειακού τομέα. Ξεκίνησε στα μέσα του 2019 και έχει γίνει η κορυφαία επιλογή του κλάδου ως η θεμελιώδης ψηφιακή υποδομή πάνω στην οποία μπορούν να δημιουργηθούν και να εκτελεστούν αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps) βασισμένες στο blockchain" [link].

Οι ομάδες του Ocean και του Energy Web συνεργάζονται αθόρυβα από το 2017, όταν και τα δύο έργα βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο. Το Ocean έχει συνεισφέρει στο ετήσιο συνέδριο Event Horizon του EW, για παράδειγμα με αυτή την ομιλία του 2019 "Energy Data and Access Management" [διαφάνειες] [βίντεο]. Επιπλέον, τόσο το Energy Web όσο και το Ocean έχουν μακροχρόνιες συνεργασίες στα οικοσυστήματα Kusama / Polkadot. Το Ocean και η Energy Web έχουν μεγαλώσει μαζί.

Το EWC είναι συμβατό με το EVM, γεγονός που του επιτρέπει να εκτελεί έξυπνα συμβόλαια Ethereum και να χρησιμοποιεί tokens ERC20 τύπου Ethereum. Προς το παρόν είναι μια αλυσίδα Proof-of-Authority με έναν σύγχρονο αλγόριθμο συναίνεσης που βασίζεται στην τεχνολογία Parity Substrate. Αυτό της επιτρέπει να έχει χαμηλές χρεώσεις gas και χαμηλή καθυστέρηση σε σύγκριση με το κύριο δίκτυο του Ethereum.

Το πρώτο σύνολο δεδομένων που δημοσιεύθηκε στο EWT.

Με την ανάπτυξη του Ocean στο EWC, αυτό σημαίνει:

  • Οι χρήστες του Ocean Market μπορούν να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν, να διακινούν και να καταναλώνουν στοιχεία δεδομένων στο EWC.
  • Οι κατασκευαστές αγορών δεδομένων και άλλοι προγραμματιστές dApp μπορούν να χρησιμοποιούν τις βιβλιοθήκες Ocean (ocean.js, ocean.py) και τα στοιχεία frontend (market) με το EWC.
  • Οι κάτοχοι των Token μπορούν να μεταφέρουν το OCEAN στο κύριο δίκτυο του Ethereum στο OCEAN στο EWC και αντίστροφα, χρησιμοποιώντας τη γέφυρα Energy Web Token ή την OmniBridge του CarbonSwap.

Οι συνιστώσες του Ocean που υποστηρίζονται στο EWC περιλαμβάνουν: (για υπηρεσίες δεδομένων), Aquarius (κρυφή μνήμη μεταδεδομένων) και Ocean Subgraph (ερωτήματα του The Graph ). Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τη σελίδα μας Υποστηριζόμενα Δίκτυα.

Νοητικό Μοντέλο Διασταυρούμενης Αλυσίδας

Το Ocean έχει πλέον αναπτυχθεί σε πέντε δίκτυα παραγωγής: Κύριο δίκτυο του Ethereum, κύριο δίκτυο του Polygon (Matic), Binance Smart Chain (BSC), Moonriver και (νέα) Energy Web Chain.

Ένας χρήστης του Ocean Market μπορεί να κάνει κλικ στην προτίμηση δικτύου στην επάνω δεξιά γωνία και να αλλάξει τις αλυσίδες για τις οποίες θα ήθελε να βλέπει τα περιουσιακά στοιχεία. Το EWC βρίσκεται τώρα σε αυτή τη λίστα και επιλέγεται από προεπιλογή για όλους τους νέους χρήστες.

Τα προεπιλεγμένα δίκτυα τώρα περιλαμβάνουν το Energy Web Chain.

Σε κάθε ένα από αυτά τα δίκτυα, τα tokens στο δίκτυο έχουν πραγματική αξία, οπότε πρέπει να υπάρχουν γέφυρες tokens μεταξύ των δικτύων. Για το EWC αυτό είναι:

  • Το OCEAN στο κύριο δίκτυο του Ethereum μεταφέρεται ως OCEAN στο EWC.
  • Το ETH για τα τέλη gas στο κύριο δίκτυο του Ethereum αντιστοιχεί στο EWT για τα τέλη gas στο EWC.
Το EWT είναι το εγγενές token στο Moonriver που χρησιμοποιείται για τα τέλη gas.

Για τους προγραμματιστές dApp, όπως και με άλλα δίκτυα, στο ocean.js το Energy Web Chain chainId μεταβιβάζεται στον ConfigHelper για να λάβει όλα τα απαιτούμενα τελικά σημεία για την αρχικοποίηση του Ocean, ενώ στο ocean.py η αντίστοιχη διεύθυνση URL RPC πρέπει να οριστεί ως παράμετρος ρυθμίσεων network.

Πόροι για το Ocean* EWC

Δηλώσεις Ανακοίνωσης

Με την αποκέντρωση των ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων, οι συμμετέχοντες στην αγορά ενέργειας χρειάζονται τα δεδομένα σας για να λειτουργήσουν τις αγορές. Με την αγορά του Ocean, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα δεδομένα σας χωρίς να παραιτηθείτε από την ιδιοκτησία. Καλώς ήρθατε, Ocean, στο Energy Web!

-Walter Kok, Διευθύνων Σύμβουλος του The Lab (κόμβος καινοτομίας του EW), πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Energy Web

Χαίρομαι πολύ που βλέπω αυτή την ενσωμάτωση του Ocean και του Ιδρύματος Energy Web. Είναι κάτι που τόσο ο Ocean όσο και το EW ονειρεύονται εδώ και χρόνια. Ο κόσμος της ενέργειας διαθέτει τόνους δεδομένων- ας ξεκλειδώσουμε αυτά τα δεδομένα προς όφελος όλων.

-Trent McConaghy, Ιδρυτής του Πρωτοκόλλου Ocean


Σχετικά με το Πρωτόκολλο Ocean

Η αποστολή του Πρωτοκόλλου Ocean είναι να δώσει το έναυσμα για μια οικονομία δεδομένων Web3 που θα αγγίξει τον κόσμο, δίνοντας την εξουσία πίσω στους ιδιοκτήτες των δεδομένων και επιτρέποντας στους ανθρώπους να αποκομίσουν αξία από τα δεδομένα για να βελτιώσουν τον κόσμο μας.

Επισκεφθείτε το oceanprotocol.com για να μάθετε περισσότερα.

Twitter | LinkedIn | Blockfolio | Ιστολόγιο | YouTube | Reddit | Telegram | Discord


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): Ocean’s on Energy Web Chain

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Ocean Protocol Team

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 08 Οκτωβρίου 2021