3 min read

Το σταθερό περιουσιακό στοιχείο H2O που υποστηρίζεται από το $OCEAN εγκαινιάζεται από το New Order μαζί με το Reflexer Labs

Το σταθερό περιουσιακό στοιχείο H2O που υποστηρίζεται από το $OCEAN εγκαινιάζεται από το New Order μαζί με το Reflexer Labs

Εισαγωγή:

Η ομάδα του Ocean είναι ενθουσιασμένη που ανακοινώνει ότι το New Order και το Reflexer Labs θα λανσάρουν το H2O, ένα σταθερό περιουσιακό στοιχείο που υποστηρίζεται από το $OCEAN και δεν είναι συνδεδεμένο (non-pegged). Βασίζεται στο σταθερό περιουσιακό στοιχείο RAI του Reflexer Labs. Όπως και το RAI, είναι αποκεντρωμένο, χωρίς δικαιώματα και ελαχιστοποιεί τη διακυβέρνηση.

Το New Order DAO είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της πρωτοβουλίας. Πρόκειται για μια θερμοκοιτίδα DAO με γνώμονα την κοινότητα για έργα αποκεντρωμένης οικονομίας (DeFi). Το H2O θα είναι διαθέσιμο στην αγορά DeFi του New Order με ισχυρά οφέλη για το οικοσύστημα Ocean, ειδικά για το Ocean Market.

Τι είναι το H2O;

Τα σταθερά κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία συμβάλλουν στην προσέλκυση επίδοξων χρηστών εφαρμογών Web3 που έχουν αποφύγει τα κρυπτονομίσματα λόγω της υπερβολικής μεταβλητότητας. Αυξάνεται η δημοτικότητά τους με την αγορά τους να έχει ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το σταθερό περιουσιακό στοιχείο H2O που δεν είναι συνδεδεμένο είναι μία φιλική διακλάδωση (fork) του RAI. Ενώ το RAI χρησιμοποιεί το Ether (ETH) ως περιουσιακό στοιχείο για εξασφάλιση, το H2O χρησιμοποιεί το OCEAN. Η τιμή του H2O διαχειρίζεται από έναν αλγόριθμο που επαναφέρει τις ισορροπίες ώστε η τιμή εξαγοράς να πλησιάζει την τιμή της αγοράς και οι συμμετέχοντες έχουν κίνητρο να βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Τα παραδοσιακά σταθερά περιουσιακά στοιχεία είναι συνδεδεμένα με μια τιμή, όπως το 1 USD. Αντίθετα, το RAI (και σύντομα το H2O) είναι ελεύθερα κυμαινόμενο, αλλά συνήθως διακανονίζεται γύρω από μια τιμή- για το RAI αυτή ήταν ~3 δολάρια.

Το (μη) διακυβερνητικό token του πρωτοκόλλου θα είναι το AQUA. Αυτό το token συμβάλλει στη διαχείριση των αρχικών παραμέτρων του πρωτοκόλλου, στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος και στην παροχή κινήτρων για τη ρευστότητα του πρωτοκόλλου. Οι εκπομπές του token AQUA θα γίνονται δίκαια, με τμήματα που προορίζονται για την κοινότητα του Ocean.

Το token H2O θα προσφέρει δύο βραχυπρόθεσμα οφέλη στο οικοσύστημα του Ωκεανού.

Πρώτον, οι κάτοχοι του OCEAN θα μπορούν να κλειδώσουν το OCEAN για να κόψουν H2O tokens, παρόμοια με τον τρόπο που κλειδώνεται ETH για να κοπεί DAI ή RAI. Οι κάτοχοι OCEAN θα μπορούν να κερδίζουν με βάση το κλείδωμα. Δεύτερον, οι χρήστες του Ocean Market εκτίθενται σε τιμές δεδομένων με χαμηλότερη μεταβλητότητα. Το Ocean Market είναι μια αποκεντρωμένη αγορά δεδομένων που τροφοδοτείται από το Ocean Protocol, το οποίο είναι σε λειτουργία από το φθινόπωρο του 2020. Σε αυτήν, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν $OCEAN για να αγοράζουν, να πωλούν και να κλειδώνουν το OCEAN token. Αυτό προσθέτει ρευστότητα στο οικοσύστημα Ocean, ενώ παράλληλα δημιουργεί ζήτηση για το $OCEAN. Με την κυκλοφορία του H2O, οι χρήστες του Ocean Market (V4) θα μπορούν να τιμολογούν tokens και να συμμετέχουν σε κοινόχρηστα ταμεία δεδομένων με το H2O. Ως εκ τούτου, οι τιμές των δεδομένων δεν αυξομειώνονται όπως θα συνέβαινε με τις αλλαγές στην τιμή του $OCEAN. (Οι χρήστες θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν $OCEAN). Αυτό μειώνει τον κίνδυνο και αυξάνει το δυνητικό κέρδος για τους χρήστες του Ocean Market.

Εκκίνηση H2O και Οικονομικά του Token

Το έργο εποπτεύεται και εκτελείται από το New Order DAO, το οποίο είναι ένα νέο DAO επώασης χωρίς άδεια, που δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία με την κατασκευή και την έναρξη οικονομικών πρωτοκόλλων, εφαρμογών, εργαλείων και υποδομών πρώιμου σταδίου. To DAO εγκαινιάζει και υποστηρίζει έργα σε πολλά οικοσυστήματα επιπέδου 1 και διερευνά τις αγορές DeFi & NFT γύρω από νέες κατηγορίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το H2O βρίσκεται σήμερα στα τελικά στάδια της αρχικής ανάπτυξης. Η επίσημη ανάπτυξη του κύριου δικτύου θα γίνει με την κυκλοφορία του Ocean V4. Το Ocean V4 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 1ο τρίμηνο του 2022, περιλαμβάνει NFTs Δεδομένων και επιλύει τις προκλήσεις rug pull. Στη συνέχεια, θα υπάρξουν εργασίες για την υποστήριξη του H2O στο Ocean Market.

Η διανομή του μη-κυβερνητικού AQUA token προγραμματίζεται να γίνει σε διάστημα 18 μηνών μέσω συμβολαίων κλειδώματος. Αυτό περιλαμβάνει 2,45% σε μονόπλευρο κλείδωμα FLX, 2,45% σε FLX/ETH Uniswap V2 LP, 2,1% σε RAI Curve LP (με την επιφύλαξη αλλαγών στα σχέδια ρευστότητας του Reflexer). Μέρος του AQUA θα διανεμηθεί απευθείας στην κοινότητα Ocean.


Επισκεφθείτε το oceanprotocol.com για να μάθετε περισσότερα.

Twitter | LinkedIn | Blockfolio | Ιστολόγιο | YouTube | Reddit | Telegram | Discord


Πρωτότυπο Άρθρο (Αγγλική): Stable asset H2O backed by $OCEAN is launched by New Order together with Reflexer Labs

Συντάκτης Πρωτότυπου Άρθρου: Ocean Protocol Team

Ημερομηνία Συγγραφής Πρωτότυπου Άρθρου: 30 Νοεμβρίου 2021